Zavřít reklamu

apple-soud-icon

Apple je opět zapleten do další soudní bitvy, tentokrát za údajné porušení patentu společnosti VoIP-Pal, která se dnes odhodlala zažalovat jednu z nejziskovějších společností světa. Společnost VoIP-Pal oficiálně oznámila, že po Applu žádá odškodné 2,8 miliardy dolarů za porušení patentu, který se týká internetových komunikačních technologií. Společnost tvrdí, že jde přes 1,25 procent sazby licenčních poplatků, které jsou založené na historickém profitu společnosti Apple. Kde Apple podle společnosti patent porušil?

VoIP-Pal vlastní opravdu mnoho patentů, přičemž většina z nich se zaměřuje na technologii Voice-over Internet Protocol. Voip-Pal říká, že Apple porušuje jeden z patentů, který využívá v produktech iMessageFaceTime. „Zařízení, které podporují funkci iMessage/FaceTime umožňují iniciovat komunikaci mezi volajícím a volaným. Volaný může mít Apple produkt nebo také produkt jiné firmy. V případě, že volaný je majitel Apple produktu, probíhá komunikace přes služby iMessage a FaceTime. Pokud uživatel nemá Apple produkt, je například zpráva odeslána klasicky přes SMS/MMS. Apple přímo nebo nepřímo praktikuje určité nároky patentu, který zařadí uživatele do databáze a následně určí jak má být hovor/zpráva přesměrována.

Je zajímavé, že VoIP-Pal řeší tuto skutečnost s Applem už od 9. února letošního roku. Společnost však nyní potvrdila, že chtěla s Applem vše vyřešit mimosoudně, přesto se ale rozhodla podat obvinění, a to navzdory stále otevřené myšlence prodeje nebo získání povolení na používání patentu.

VoIP-Pal o sobě říká, že není pouze „patentový troll“. Jedná se o společnost, která v současné době nemá žádný příjem a přesto se stále označuje za technického leadera na trhu v odvětví širokopásmových služeb VoIP. Je také třeba poznamenat, že VoIP-Pal nedávno podala žalobu na společnost AT&T a Verzion Wiraless.

imessage_facetime_fb

*Zdroj: iPhoneHacks.com

Dnes nejčtenější

.