Zavřít reklamu

Všechny nově představené operační systémy, tj. iOS a iPadOS 16, macOS 13 Ventura a watchOS 9, jsou aktuálně stále k dispozici pouze v rámci beta verzí. Veřejného vydání se tyto systémy dočkají až za několik měsíců. Existuje však mnoho uživatelů, kteří si na svá zařízení beta verze nainstalovali – pokud jste tak učinili i vy, nebo pokud to máte v plánu, tak je nutné počítat s různými chybami, se kterými se rozhodně budete potýkat. Některé chyby jsou malé, jiné zase větší, některé vyřešit lze a některé zase nikoliv.

macOS 13: Jak vyřešit nefunkční oznámení

Mezi jednu z dalších chyb, se kterou se v macOS 13 Ventura často setkává mnoho uživatelů, patří nefunkční oznámení. Konkrétně se tato chyba projevuje tak, že vám přijde nějaké oznámení, které se objeví v pravém horním rohu obrazovky. V klasickém případě tohle oznámení za pár sekund zmizí, v macOS 13 však dochází k tomu, že se zde zasekne. To můžete mimo jiné poznat tak, že na něj najedete kurzorem a zobrazí se načítací kolečko. Naštěstí lze tuto nepříjemnou chybu vyřešit, a to následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem Macu s macOS 13 otevřeli Monitor aktivity.
    • Tuto aplikaci najdete ve složce UtilityAplikacích, anebo ji můžete spustit přes Spotlight.
  • Jakmile Monitor aktivity spustíte, tak se v horní části přesuňte do sekce CPU.
  • Následně klepněte do vyhledávacího pole vpravo nahoře a vyhledejte Oznamovací centrum.
  • Po vyhledání se s červeným textem obrazí proces Oznamovací centrum (neodpovídá), na který klepněte.
  • Jakmile klepnutím proces označíte, tak v horní části okna stiskněte ikonu křížku.
  • Nakonec se zobrazí dialogové okno, kde stiskněte Vynutit ukončení.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem Macu s nainstalovaným macOS 13 Ventura vyřešit problém se zaseknutým oznámením v pravém horním rohu. Jakmile zmíněný proces vynuceně vypnete, tak dojde k jeho opětovnému nastartování a začne fungovat. Každopádně je nutné počítat s tím, že dříve nebo později se chyba nejspíše projeví znova, takže bude nutné proces zopakovat.

Dnes nejčtenější

.