Zavřít reklamu

Pokud chcete svůj iPhone a další Apple zařízení využívat s největším klidem v duši, tak je nutné pravidelně instalovat nejnovější aktualizace. Nové verze operačních systémů totiž nejsou spojené pouze s novinkami na poli funkcí. Kromě nich totiž Apple prakticky vždy vydává také různé opravy bezpečnostních chyb, které mohou představovat riziko pro uživatele – někdy menší, někdy zase větší. Problém je ale v tom, že když se nějaká bezpečnostní chyba objeví, tak ji Apple doposud mohl opravit pouze vydáním nové verze iOS, což v některých případech může trvat klidně týdny. Pokud je objevená bezpečnostní chyba vážná, tak to samozřejmě představuje velký problém, jelikož je více času ke zneužití.

iOS 16: Jak aktivovat automatickou instalaci bezpečnostních aktualizací

Dobrou zprávou však je, že si výše uvedeného problému Apple je vědom a v iOS 16 se rozhodl zakročit. Nové bezpečnostní aktualizace totiž mohou být instalovány automaticky na pozadí, bez nutnosti provádět instalaci samotné aktualizace iOS, což je zdlouhavější proces. Pokud byste tuto automatickou instalaci bezpečnostních aktualizací v iOS 16 chtěli aktivovat, tak stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak přejděte do sekce s názvem Obecné.
  • Zde pak v horní části rozklikněte kolonku Aktualizace softwaru.
  • Následně na další obrazovce nahoře otevřete řádek Automatická aktualizace.
  • Tady už jen stačí přepínačem aktivovat funkci Nainstalovat systémové a datové soubory.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu s nainstalovaným iOS 16 aktivovat automatickou instalaci bezpečnostních aktualizací. To znamená, že po aktivaci se budou bezpečnostní aktualizace instalovat automaticky a ihned, bez nutnosti čekání na vydání nové verze iOS, jak tomu bylo doposud. Většina těchto aktualizací bude probíhat čistě na pozadí, pouze některé budou vyžadovat restart, což je ale pořád menší úkon než provádění kompletní aktualizace. Pokud tedy chcete být v bezpečí a mít jistotu nejnovějších oprav bezpečnostních chyb, stačí výše uvedenou funkci aktivovat.

Dnes nejčtenější

.