Zavřít reklamu

Psaní na nativní klávesnici je v iOS velmi příjemné samo o sobě. Co se týče nějaké zpětné odezvy klávesnice, která dokáže požitek ještě o něco zlepšit, tak ta byla doposud pouze zvuková. Ono klapání klávesnice šlo pak slyšet pouze v klasickém režimu, a pokud jste aktivovali režim tichý, tak došlo ke kompletnímu utichnutí a psaní tak probíhalo kompletně bez odezvy. Konkurenční telefony s operačním systémem Android však už delší dobu nabízí možnost pro aktivaci jemných vibrací po každém stisknutí klávesy, což uživatelům dodává pocit fyzického stisknutí, i když k němu ve skutečnosti nedochází.

iOS 16: Jak aktivovat haptickou odezvu klávesnice

V případě, že jste někdy měli možnost si telefon od nejablečné značky s aktivními vibracemi při stisknutí kláves vyzkoušet a zjistili jste, že vám tohle nastavení vyhovuje, tak pro vás mám naprosto skvělou zprávu. V rámci iOS 16 se totiž Apple konečně rozhodl, že haptickou odezvu klávesnice přidá také. Pokud si ji tedy aktivujete, tak po každém stisknutí klávesy dojde k lehké haptické odezvě, což rozhodně mnoho uživatelů ocení. Zároveň samozřejmě můžete ponechat i aktivní zvukovou odezvu. Postup pro aktivaci haptické odezvy klávesnice je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte níže, kde najděte a lokalizujte a otevřete kolonku Zvuky a haptika.
  • Zde se pak opět přesuňte prakticky úplně dolů a klepněte na záložku Odezva klávesnice.
  • Tady nakonec pomocí přepínače aktivujte funkci Haptika.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu aktivovat haptickou odezvu klávesnice. Pokud ji aktivujete, tak se po každém stisknutí klávesy přehraje jemná haptická odezva. Kromě toho si ve výše uvedené sekci Nastavení můžete také zvolit přehrávání zvukové odezvy klávesnice tak, jak ji známe již po dobu několika let. Mimo to však souvisí s haptickou odezvou klávesnice také další nastavení, které se nachází níže v kategorii Přepínač zvonění / Tichý režim. Zde si totiž lze zvolit, zdali chcete v režimu zvonění či v tichém režimu používat haptiku.

Dnes nejčtenější

.