Zavřít reklamu

O sociální síti Twitter je v posledních týdnech slyšet zejména v souvislosti s Elonem Muskem, který jej měl ještě nedávno v plánu koupit. Svůj plán však před pár dny přehodnotil s tím, že jej znepokojily zprávy o množství falešných účtů, které se diametrálně rozchází s tvrzeními vedení společnosti, dle kterých jich je na Twitteru minimum. A jak se zdá, na svém si Musk trvá i nadále. 

Twitter na začátku tohoto měsíce uvedl, že na něm působí méně než 5 % falešných účtů, respektive že se tyto falešné účty nějak zapojují do integrace s reklamami, které Twitter živí. Elon Musk však nyní přišel s tvrzením, že falešná je na Twitteru zhruba pětina účtů, přičemž není dle něj absolutně vyloučeno, že může být toto číslo ještě o poznání vyšší. Nyní proto čeká na prověření toho, jak na tom sociální síť z hlediska falešných účtů je, aby se podle toho rozhodl, co dál. 

V současnosti připadají v úvahu prakticky jen dvě varianty – buď svou nabídku zcela stáhne, jelikož jej množství reálných uživatelů o síle Twitteru nepřesvědčí, nebo se bude snažit sociální síť koupit o poznání levněji, jelikož bude kupovat de facto jinou verzi, než se kterou doposud počítal. Že by pak síť koupil za stejných podmínek jak uváděl na začátku – tedy za 44 miliard dolarů – je však prakticky vyloučeno. A co myslíte vy, jak celá tato zápletka nakonec dopadne? 

Dnes nejčtenější

.