Zavřít reklamu

Jak smazat účet na Twitteru je postup, který aktuálně vyhledává mnoho uživatelů této sociální sítě. Důvod vyhledávání tohoto postupu je jednoduchý – odkoupení Twitteru americkým vizionářem, inženýrem a podnikatelem, Elonem Muskem. I přesto, že většina z nás považuje celý tento odkup Twitteru Muskem za pozitivní změnu, tak se samozřejmě najdou jedinci, kteří nového majitele této sociální sítě z nějakého důvodu nemohou vystát. Řadíte-li se mezi tyto jedince a máte například strach z toho, že by Musk mohl začít využívat vaše osobní data proti vám, tak se vám bude tento článek hodit.

Jak smazat účet na Twitteru

Pokud jste se rozhodli pro smazání účtu na Twitteru, tak byste měli vědět, že je celý postup opravdu jednoduchý. Na druhou stranu je ale nutné zmínit, že smazání účtu není okamžitou záležitostí. Prvně je nutné, abyste provedli jeho deaktivaci. Jakmile tak učiníte, tak běží 30denní lhůta, během které se pro smazání nesmíte na účet přihlásit. Těchto 30 dnů tak slouží jednak na rozmyšlenou, pokud byste změnili názor, a jednak je tato lhůta stanovena z bezpečnostních důvodů, aby při případném odcizení účtu nebylo možné jej okamžitě smazat. Postup pro deaktivaci účtu na Twitteru je tedy následující:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu přesunuli do aplikace Twitter.
  • Jakmile tak učiníte, tak v levém horním rohu obrazovky klepněte na ikonu vašeho profilu.
  • Následně se otevře menu, ve kterém sjeďte úplně dolů a rozklikněte Nastavení a soukromí.
  • Tímto se ocitnete v nastavení Twitteru. Zde v horní části obrazovky otevřete Váš účet.
  • Poté na další stránce prstem klepněte na poslední možnost s názvem Deaktivace účtu.
  • Nakonec už jen stačí, abyste dole klepnuli na červený text Deaktivovat.
  • Pak už jen zadejte heslo a klepněte vpravo dole na Deaktivovat, čímž se postup dokončí.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu smazat účet na Twitteru. Stejně lze samozřejmě Twitter smazat i ve webovém rozhraní. Pro smazání účtu na Twitteru přes web tedy přejděte na stránky twitter.compřihlaste se. Následně v levé části klepněte na záložku Víc a z menu, které se zobrazí, klepněte na Nastavení a soukromí. Pak přejděte do Váš účet → Deaktivovat účet, kde klepněte na Deaktivovat. Následně se stačí ověřit heslemdeaktivaci účtu potvrdit.

Dnes nejčtenější

.