Zavřít reklamu

Sledujete často videa na YouTube? Pokud ano, možná jste již zažili situaci, kdy jste čistě ze zvědavosti zhlédli obsah, který obvykle nesledujete, ale okamžitě se mu YouTube algoritmus přizpůsobil a nyní vám nabízí videa, o která opravdu nemáte zájem. Historie sledování YouTube má výrazný vliv na to, jaký obsah vám tato síť bude doporučovat.

Možná jste se nechtěně při nočním sledování YouTube dostali do králičí nory bizarních videí, které ovšem nechcete druhý den nacházet v kanále doporučených. Nebo se chystáte sledovat hned několik videoreceptů na svíčkovou, ale recepty vás nezajímají, a proto nestojíte o jejich další doporučování. V takových případech přichází ke slovu možnost vymazání nebo pozastavení historie sledování. Jak na to?

V dnešním článku se v kostce společně podíváme na to, jak v aplikaci YouTube na vašem iPhonu pozastavit nebo smazat historii sledování.

  • Spusťte na iPhonu YouTube a klepněte na ikonku vašeho profilu.
  • V menu, které se vám zobrazí, klepněte na Vaše data na YouTube.
  • Zamiřte o něco níže do sekce Historie sledování YouTube.
  • Pokud chcete deaktivovat sledování historie, zrušte zaškrtnutí u položky Zapnuto.
  • Nyní zamiřte ještě o něco níže do sekce Historie vyhledávání YouTube, kde můžete zrušit zaškrtnutí u položky Zapnuto.

Tímto způsobem můžete dočasně i trvale zrušit záznam historie sledování a vyhledávání na YouTube na vašem iPhonu. Pokud byste chtěli historii rovnou promazat, klepněte postupně v sekcích Historie sledování YouTube a Historie vyhledávání YouTube na Spravovat historii a zvolte Smazat.

Dnes nejčtenější

.