Zavřít reklamu

Jas na vašem iPhonu se mění automaticky podle intenzity světla v okolí. Pokud se nacházíte při denním světle někde venku, automaticky se jas nastaví na vyšší hodnotu, abyste dobře viděli na displej. V noci pak dojde k tomu, že se jas nastaví naopak na nejnižší hodnotu, jelikož jednak vysoká hodnota není potřeba, a jednak by vás z vysokého jasu bolely oči. Určitě už jste se ale někdy ocitli v situaci, kdy jste se v noci probudili a potřebovali jste se podívat na váš iPhone, například kvůli zjištění času apod. Bohužel, pro rozespalé oči je i minimální možná hodnota jasu stále vysoká, takže po rozsvícení displeje od něj dostanete pomyslnou facku a máte pocit, že vám oči pomalu shoří.

Jak na iPhone nastavit jas pod minimální možnou úroveň

Dobrou zprávou každopádně je, že si v rámci operačního systému iOS můžete nastavit speciální funkci, díky které lze jas iPhonu dostat ještě níže pod minimální možnou úroveň. Pokud si tuto funkci ručně zapnete pokaždé před spaním, tak si můžete být jistí tím, že dívání se na displej v nočních hodinách bude o mnoho příjemnější než klasicky. Pokud byste chtěli zjistit, jak na to, tak stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kousek níže, kde najděte a rozklikněte sekci Zpřístupnění.
  • Následně se přesuňte úplně dolů a klepněte na řádek s názvem Zkratka zpřístupnění.
  • Zde v seznamu funkcí najděte tu s názvem Snížit bílý bodklepněte na ni.

Pomocí výše uvedeného postupu jste úspěšně aktivovali skrytou možnost pro nastavení ještě nižšího jasu, než je klasicky možné. Pro aktivaci nižšího jasu pak už jen stačí, abyste na vašem iPhonu s Touch ID třikrát po sobě stiskli tlačítko plochy, na iPhonu s Face ID pak třikrát po sobě stiskněte boční tlačítko. Pokud máte aktivních více zkratek zpřístupnění, tak je následně ještě nutné vybrat klepnutím spuštění funkce Snížit bílý bod, jestliže další zkratky nastavené nemáte, tak dojde ke spuštění ihned. Vypnutí možnosti Snížit bílý bod pro opětovně navrácení jasu displeje do normálních hodnot pak opět provedete trojitým stisknutím tlačítka plochy, respektive bočního tlačítka. Pokud jste dostatečně zdatní, tak si ve Zkratkách dokonce můžete nastavit automatizaci pro automatické spuštění a vypnutí Snížení bílého bodu v určitý čas.

Dnes nejčtenější

.