Zavřít reklamu

iPhony jsou mezi uživateli dlouhodobě velmi oblíbené mimo jiné pro jejich velmi dlouhou softwarovou podporu, díky které si tak mohou být jejich majitelé jistí tím, že dobrých pět a více let budou dostávat pravidelně bezpečnostní updaty, ale i nálož novinek spolu s novou verzí iOS. Jak se však zdá, stejnou taktiku hodlá nyní nasadit i konkurenční Samsung u svých vlajkových lodí. 

Na včerejší akci Unpacked Samsung oficiálně oznámil, že hodlá začít u svých vybraných zařízení nabízet čtyři roky aktualizací Androidu (tedy jinými slovy čtyři verze) spolu s pětiletou bezpečnostní podporou. Poměrně zajímavé je pak to, že se tato novinka netýká jen včera představených novinek, ale i zařízení z předešlých let – například smartphonům řady Galaxy S21, Z Fold3, Z Flip3 či Galaxy Watch4. Elektronika Samsungu se tak díky tomu stane uživatelsky lákavější, jelikož bude zjednodušeně řečeno déle využitelná bez jakýchkoliv větších omezení.

Přestože je krok Samsungu bezesporu prospěšný nejen pro jeho zákazníky, ale ve výsledku zřejmě i svět jako takový, jelikož by se díky němu mohlo teoreticky snížit množství elektroodpadu kvůli méně častým upgradům, faktem je, že na Apple v délce softwarové podpory stále nemá. Ten totiž začal v poslední době její délku extrémně prodlužovat, díky čemuž jsou v současnosti k dispozici například i produkty, které se plné podpoře těší již více než 6 a půl let. Na mysli máme například iPhony 6s či SE 1, na které stále nainstalujete iOS 15, přestože si svou premiéru odbyly již v roce 2015. Nechme se tedy překvapit, zda se Apple bude ubírat cestou delší softwarové podpory i nadále. 

Dnes nejčtenější

.