Zavřít reklamu

Minulý týden vydaný macOS 12.2 bohužel dle všeho nepřináší jen opravy chyb, ale i chyby další. Čím dál víc jablíčkářů si totiž v posledních dnech začíná stěžovat na to, že jejich MacBooky trpí po updatu na nejnovější veřejnou verzi macOS velmi rychlým vybíjením baterie a to dle všeho kvůli připojeným Bluetooth periferiím. 

Problém, na který upozorňují v posledních dnech jablíčkáři snad na všech dostupných platformách, se týká jak modelů s Intelem, tak strojů s čipy M1, M1 Pro a M1 Max. Na vině mají být výše zmíněné Bluetooth periferie, které mají neustále probouzet MacBooky z režimu spánku, čímž je energeticky ždímají a to dokonce tak, že jsou je schopné vybít za celou noc ze 100 % na nulu. Jediným řešením chyby je v současnosti úplné vypnutí Bluetooth na Macu či vypnutí Bluetooth periferie, což však ani v jednom případě není vyloženě příjemné řešení, jelikož vyřadí z provozu další funkce Macu. 

Jelikož začal jablíčkáři na chybu upozorňovat teprve před několika dny, je velmi pravděpodobné, že o ní Apple doposud nevěděl a tudíž začíná s její opravou až nyní. Tomu ostatně nasvědčuje i fakt, že v nedávno vydané 1. betě macOS 12.3 chyba stále není opravena. Kalifornský gigant se nicméně k celé záležitosti zatím nevyjádřil, takže je na jakékoliv větší závěry ještě čas. Snad se tedy z jeho strany dočkáme v brzké době buď vyjádření nebo rovnou vydání opravného patche. 

Dnes nejčtenější

.