Zavřít reklamu

Ačkoliv se Apple snaží dlouhodobě prototypy svých chystaných produktů likvidovat, aby svět neviděl, s jakými možnostmi před schválením finální verze koketoval, čas od času se mi všechny kousky nepodaří uhlídat a my si je díky tomu můžeme plnohodnotně prohlédnout. O jeden takový “pohled do zákulisí” se nyní postaral majitel twitterového účtu @ArchiveInternal, kterému se podařilo získat konkrétně fotografie MagSafe Battery Packu – tedy přídavné MagSafe baterie pro iPhony 12 (Pro) a 13 (Pro). Ty odhalují, že finální produkt mohl vypadat oproti tomu, který známe nyní, mírně jinak.

Fotky, které si můžete prohlédnout vedle tohoto odstavce odhalují použití lesklého bílého povrchu namísto matného, pro který se Apple nakonec rozhodl ve finále. Krom toho si pak lze všimnout i jiného umístění LED diody indikující nabíjení produktu. Ta je totiž u prototypu na straně, která je připnuta k MagSafe zádům iPhonu, zatímco u finálního produktu je umístěna na spodní straně Battery Packu vedle nabíjecího portu, což je daleko logičtější. Umístění na straně s MagSafe by totiž logicky znamenalo překrytí diody a tedy nemožnost jejího využití pro kontrolu nabíjení, za což byl Apple kritizován například i u prvních AirPods. Ty totiž taktéž dostaly notifikační diodu nabíjení dovnitř krabičky, kvůli čemuž tak bylo nutné při nabíjení vždy kontrolovat stav jejím otevřením. 

MagSafe Battery Pack si svou premiéru odbyl teprve v loňském roce po dlouhých měsících spekulací. Apple se jej však rozhodl jednak ocenit poměrně vysokou cenovkou a jednak vyrobit z hlediska prodloužení výdrže telefonu vcelku nesmyslně, kvůli čemuž se tak mezi uživateli (zatím) velké popularitě netěší. Lví podíl na tom má zřejmě i fakt, že je dostupný jen v jedné barevné variantě, která nemusí některým uživatelům vyhovovat. 

MagSafe Battery Pack lze zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.