Zavřít reklamu

Apple Music patří mezi jednu z nejvíce populárních hudebních streamovacích služeb. Aktuálně se ve světě hudby jedná o tzv. dvojku – na prvním místě se s výrazným náskokem v počtu předplatitelů i nadále nachází gigant se jménem Spotify. Avšak upřímně, pokud využíváte produkty od jablečné společnosti naplno, tak rozhodně uděláte lépe, když si namísto Spotify pořídíte právě Apple Music. Kromě hudby v lepší kvalitě totiž získáte několik dalších funkcí a možností, o kterých by se vám u Spotify mohlo jen zdát. Například uživatelé HomePodů na nich mohou naplno využívat pouze Apple Music. Tohle předplatné je pak navíc součástí také balíčku Apple One, který může být pro některé uživatele výhodnější. Pokud vás napadlo, že byste mohli někomu na Vánoce na poslední chvíli darovat předplatné Apple Music, tak můžete – byť tedy proces není úplně ideální.

Na poslední chvíli: Jak darovat předplatné Apple Music

Pokud byste se někomu rozhodli přímo darovat předplatné Apple Music, tak se vám to bohužel nepodaří, jelikož Apple tuto možnost nenabízí. Namísto toho je nutné pořídit dárkovou kartu do App Store, díky které si obdarovaný může Apple Music předplatit. Problém je ale v tom, že u dárkové karty nemůžete přesně určit, na co ji má dotyčný využít – maximálně můžete do vzkazu napsat své „doporučení“. To ale nemusí dodržet a pořídit si může třeba aplikaci, hru či cokoliv jiného. Postup pro darování dárkové karty do App Store já následující:

  • Prvně je nutné, abyste si na vašem Macu či MacBooku otevřeli nativní aplikaci Hudba.
    • Rozhodně se ničeho nebojte – dárkovou kartu bude možné využít na Apple Music a vše ostatní.
  • Po spuštění je nutné, abyste v levém menu v kategorii Obchod klepnuli na možnost iTunes Store.
  • Jakmile tak učiníte, tak v pravé části po textem Rychlé odkazy na hudbu klepněte na Poslat dárek.
  • S největší pravděpodobností vás nyní systém požádá o přihlášení – zadejte tedy vaše Apple ID a heslo.
  • Nyní už jen stačí, abyste zadali e-mail obdarovaného, společně s vaším jménem, zprávou, částkou a případně datem doručení (ideálně 24. 12.).
  • Předplatné Apple Music na 1 měsíc vychází na 149 Kč, v případě studentského předplatného na 69 Kč.
  • Poté, co veškeré náležitosti vyplníte, tak klepněte na tlačítko Další v pravém dolním rohu.
  • Na další obrazovce si stačí vybrat motiv dárkové karty, který se vám líbí. Po výběru klepněte na Další.
  • Nakonec už jen stačí, abyste vše zkontrolovali a klepnuli na Koupit dárek.

Pokud jste dárkovou kartu zakoupili v Česku, tak berte na vědomí, že ji dotyčný bude schopen uplatnit pouze v českém App Storu. Jak už jsem zmínil výše, tak bohužel tímto způsobem nemůžete přesně určit, co si dotyčný za kartu koupí. Ve finále je to ale možná i dobře – obdarovaný si totiž vybere z App Storu přesně to, co on sám bude chtít, třeba nějakou aplikaci, hru či knihu. Chcete-li dárkovou kartu koupit na iPhone, tak otevřete App Store, vpravo nahoře klepněte na ikonu vašeho profilu, a poté na Poslat poukázku e-mailem. Pak už jen stačí doplnit všechny údaje a zaplatit.

Dárky na poslední chvíli můžete zakoupit také na Alza.cz

Dnes nejčtenější

.