Zavřít reklamu

Lidé by se před Vánocemi dali rozdělit na dvě skupiny. V první byste našli takové jedince, kteří si předem, třeba už v listopadu, rozumně zařídili veškeré dárky. Díky tomu teď mají tzv. nohy na stole a nemusí nic řešit. Pak je tady ale druhá skupina „zaneprázdněných“ jedinců, kteří na výběr dárků nemají každý rok čas nikdy jindy než pár dnů před Štědrým dnem. To ale může být problém, jelikož je tato skupina většinová a internetové obchody, potažmo kurýři, nestíhají, což může být z hlediska doručení včas problém. I letos se na našem magazínu věnujeme dárkům na poslední chvíli, u kterých se nemusíte strachovat o to, že by vám nedošly včas. V tomto článku se podíváme na to, jak darovat hru nebo aplikace na macOS v App Store.

Na poslední chvíli: Jak darovat hru nebo aplikaci na macOS

Hned na začátek je nutné zmínit, že v App Storu, který je určen pro macOS, bohužel nelze aplikaci jen tak darovat – tato možnost je k dispozici jen v iOS. Určitě se ptáte, z jakého důvodu tohle omezení existuje, odpověď vám ale bohužel nejsme schopni sdělit. Takto to má Apple nastavené už několik let a ani tento rok jsme se nedočkali změny. Naštěstí ale lze na poslední chvíli darovat dárkovou kartu pro iTunes ve vybrané částce, díky které si pak obdarovaný může určitou aplikaci zakoupit. Postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste si na vašem Macu či MacBooku otevřeli nativní aplikaci Hudba.
    • Rozhodně se ničeho nebojte – dárkovou kartu bude možné využít na cokoliv, nikoliv jen na hudbu.
  • Po spuštění je nutné, abyste v levém menu v kategorii Obchod klepnuli na možnost iTunes Store.
  • Jakmile tak učiníte, tak v pravé části po textem Rychlé odkazy na hudbu klepněte na Poslat dárek.
  • S největší pravděpodobností vás nyní systém požádá o přihlášení – zadejte tedy vaše Apple ID a heslo.
  • Nyní už jen stačí, abyste zadali e-mail obdarovaného, společně s vaším jménem, zprávou, částkou a případně datem doručení (ideálně 24. 12.).
  • Co se týče částky, můžete si jednak vybrat z předchystaných, anebo klepněte na Jiné a zadejte přesnou částku.
  • Poté, co veškeré náležitosti vyplníte, tak klepněte na tlačítko Další v pravém dolním rohu.
  • Na další obrazovce si stačí vybrat motiv dárkové karty, který se vám líbí. Po výběru klepněte na Další.
  • Nakonec už jen stačí, abyste vše zkontrolovali a klepnuli na Koupit dárek.

Prostřednictvím výše uvedeného postupu tedy můžete koupit dárkovou kartu iTunes, kterou obdarovaný bude schopný využít i v App Storu. Bohužel v tomto případě nemůžete přesně určit, co si dotyčný za dárkovou kartu koupí – můžete mu sice přímo do zprávy napsat, na co přesně je karta určena, to je ale tak vše. Zároveň je nutné podotknout, že dárkovou kartu zakoupenou v Česku bude obdarovaný schopen využít pouze v českém App Store. Myslím si, že dárková karta iTunes potěší (nejen) každého jablíčkáře a jedná se o perfektní dárek na poslední chvíli.

Dárky na poslední chvíli můžete zakoupit také na Alza.cz

Dnes nejčtenější

.