Zavřít reklamu

S blížícím se Štědrým dnem se ruku v ruce také zvyšuje počet objednávek na apple.cz, kde si můžete kromě samotného produktu objednat zdarma gravírování a také zajímavé dárkové balení. Pokud jste na tom s balením dárků stejně jako já, tak jste jistě po dárkovém balení minimálně pokukovali. Když jsme objednával malý dáreček z Apple.cz na Černý pátek, dostal jsem poštovné zdarma a tak jsme si říkal, proč nepřiplatit 99Kč a nevyzkoušet, jaké to dárkové balení od Applu vlastně je. Co trošku zamrzí je fakt, že se platí 99Kč ať již si necháte zabalit iPod shuffle nebo iPad, případně MacBook. Zkrátka Apple velikost produktu nerozlišuje a vždy naúčtuje stejnou cenu za dárkové balení.

Pokud jste se však někdy v obchodním domě zajímaly o balící služby, které jsou nyní před Vánocemi v každém obchodě, asi uznáte že 99Kč není až tak velká částka a oproti balícím službám v obchodních domech je ještě levná. Při objednávce na apple.cz stačí přidat položku Dárkové balení a vybrat vzkaz, který chcete k dárečku připsat. Pokud to neuděláte, vzkaz neobdržíte, ale dárkové balení samozřejmě dorazí.

darkove_baleni

Apple.cz posílá své zboží více kanály a tak zatím co jednomu zákazníkovi doveze balík UPS, druhý jej dostane od zcela jiného přepravce. Přepravci většinou mají jisté kategorie balíků, proto se neděste, když při sledování zásilky pomocí track number zjistíte, že váš iPod shuffle váží 0,5Kg. To samozřejmě neváží a ani celé jeho balení není tak těžké, ale například UPS má nejlehčí balíček v kategorii do 0,5Kg. Jakmile zásilka dorazí, objeví se šedá nevýrazná krabice, ve které je krabice nebo v případě iPodů krabička se daným produktem. Apple se samozřejmě snaží aby dopravci neměli šanci produkty poškodit a nemohli poškodit ani samotné dárkové balení. V případě iPod shuffle to tedy balící služba Applu vyřešila tak, jak vidíte na obrázku níže.

darky

Jakmile rozbalíte šedou krabici, objeví se již samotné dárkové balení. To spočívá v bíle krabičce, převázané červenou látkovou stuhou a v případě že jste nechali napsat také vzkaz, objevíte u produktu přiloženou obálku s logem nakousnutého jablíčka, ve které se ukrývá tvrdý papír s vytištěným vzkazem. Největší výhodou dárkového balení od Applu je fakt, že pro každý produkt má společnost na míru vyrobenou krabičku, do které se balení známé z obchodu vejde na milimetr přesně.

shuffle_darkove_baleni_apple

Jakmile otevřete bílou krabičku, objevíte již balení, které znáte z běžných obchodů nebo také balení, které obdržíte, když si objednáte zboží z apple.cz bez dárkového balení. Dárkové balení na Apple.cz je určitě zajímavou možností pro každého, kdo vede s balením dárků každoročně podobnou bitvu jako já. Na druhou stranu spolu pak pod stromečkem všechny balíčky neladí a jeden nebo více z vašich dárků bude v bílé krabičce z červenou stužkou. Zda je cena 99Kč vysoká nebo nízká již nechám na posouzení každého zvlášť. Rozhodně se nejedná o službu, která by byla za pár korun a v případě že objednáte skutečně maličkost jako je iPod shuffle je 10% cen samotného produktu za dárkové balení z mého pohledu vysoká cena a jak jsme uvedl výše, využil jsem ji pouze protože mi Apple dal poštovné zdarma. Na druhou stranu v momentě kdy mám kolem sebe roztrhané archy balícího papíru a bezradně sedím omotán izolepou na zemi po třech hodinách balení, zaplatil bych za dárkové balení od Applu i mnohem vyšší částku.

darkove_baleni_apple

Dnes nejčtenější

.