Zavřít reklamu

Aktuálně nejnovější operační systémy v podobě iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15 byly představeny již před několika dlouhými měsíci, a to konkrétně na letošní vývojářské konferenci WWDC. Ihned po skončení úvodní prezentace Apple mezi vývojáře vypustil první beta verze, později se dostaly i mezi obyčejné testery. Co se pak týče vydání veřejných verzí, tak ta se kvapem blíží a dočkáme se již za pár týdnů. Na našem magazínu se neustále věnujeme všem novinkám, které ve zmíněných systémech přibyly – a tento článek nebude výjimkou. Věnovat se budeme funkci z macOS 12 Monterey.

macOS 12: Jak deaktivovat Rychlé poznámky

Součástí macOS 12 Monterey je nově funkce která se nazývá Rychlé poznámky. Jak už název napovídá, tak díky nim jste schopni si kdykoliv a kdekoliv cokoliv poznamenat. Rychlou poznámku lze jednoduše vyvolat tak, že podržíte klávesu Command, a poté přejedete kurzorem do pravého dolního rohu obrazovky. Konkrétní rychlou poznámku si pak můžete uložit, popřípadě schovat na později. Některým uživatelům se ale Rychlé poznámky nemusí líbit – naštěstí existuje možnost, díky které je lze jednoduše deaktivovat. Stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem Macu s macOS 12 Monterey klepnuli vlevo nahoře na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu, které se zobrazí, vyberte možnost Předvolby systému…
  • Tímto se otevře další okno, ve kterém se nachází veškeré sekce určené pro správu předvoleb.
  • V rámci tohoto okna najděte a rozklikněte sekci s názvem Mission Control.
  • Následně v levém dolním rohu tohoto okna klepněte na tlačítko Aktivní rohy.
  • Otevře se další okno s nastavením Aktivních rohů. Klepněte na menu v pravém dolním rohu s funkcí Rychlá poznámka.
  • Z menu, které se zobrazí, pak vyberte poslední možnost s pomlčkou, čímž provedete deaktivaci.
  • Nakonec nezapomeňte klepnout na OKpředvolby zavřete.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze na Macu s macOS 12 Monterey deaktivovat Rychlý poznámky. To se může hodit především těm jedincům, kteří Aktivní rohy aktivně využívají a nechtějí je využít právě pro zobrazení Rychlé poznámky.

Dnes nejčtenější

.