Zavřít reklamu

Situace na frontě se mění každým okamžikem. Tak přesně takto by se dalo s trochou nadsázky popsat dění v zaměstnaneckých řadách Applu v posledních dnech. Je tomu totiž jen pár hodin od chvíle, co jsme vás informovali o jeho novém úlovku ve formě bývalého reklamního experta Facebooku, který mu měl pomoci s reklamami. Nic takového se však nestane – Apple jej totiž již stihl i vyhodit. 

Antonio García Martinez je sice špička ve svém oboru, což mu ostatně právě u Applu otevřelo dveře, některými svými názory však vybočuje z řady natolik, že si tyto pomyslné dveře zase zavřel. Antonio je totiž misogynistou – tedy člověkem, který nenávidí ženy, čímž se nikterak netají. V minulosti totiž napsal například knihu o Silicon Valley, ve které se do žen nevybíravě strefuje a zesměšňuje je v ní. To sice Applu jako takovému při jeho náboru uniklo, nikoliv však některým jeho zaměstnancům, kteří proti Garcíovi sepsali petici a o jeho nesnášenlivosti k ženám kalifornského giganta informovali. 

García měl pomáhat s podobnými reklamami:

Jelikož je Apple striktně proti jakémukoliv utlačování kohokoliv, s Garcíou učinil velmi krátký proces – spolupráci s ním rozvázal. Ten tak v Applu setrval pouhopouhé čtyři dny a to mu ještě možná přidáváme – výpověď mu totiž mohla dorazil dříve než dnes. Applu se však za jeho jednání absolutně nelze divit – podobný člověk totiž určitě nemá v jeho řadách místo, jelikož vyznává zcela jiné hodnoty než on sám. 

Dnes nejčtenější

.