Zavřít reklamu

Pomalu ale jistě se blíží den, kdy vstoupí v platnost nové podmínky používání komunikační platformy WhatsApp. Právě tyto podmínky se počátkem tohoto roku staly důvodem masivního přechodu řady uživatelů od WhatsAppu ke konkurenčním platformám, jako je třeba Signal nebo Telegram. Původně se mělo za to, že pokud 15. května neodsouhlasíte nové podmínky, bude váš whatsappový účet nemilosrdně smazán. Takovéto radikální změny se ale nakonec obávat nemusíte. WhatsApp koncem minulého týdne specifikoval, co přesně vás čeká, pokud na nové podmínky odmítnete 15. května přistoupit.

Okamžitého smazání účtu se tedy bát nemusíte, neodsouhlasení nových podmínek WhatsAppu se ale každopádně neobejde bez nepříjemností. Zmíněné podmínky měly původně vstoupit v platnost již počátkem letošního února, po vlně negativní odezvy ze strany uživatelů došlo ale k odložení. Uživatelé, kteří se 15. května rozhodnou neodsouhlasit tyto nové podmínky, musí počítat s postupným stupňovaným omezením funkčnosti svých účtů. WhatsApp ve své sekci nejčastěji kladených otázek dnes ujistil uživatele, že se v žádném případě nemusí obávat toho, že by jejich účty byly 15. května smazány. Namísto toho musí počítat se zobrazováním notifikací s výzvou k odsouhlasení nových podmínek, přičemž po nějakém čase začnou postupně přicházet o určité funkce.

Mezi zmíněná omezení patří například ztráta přístupu k seznamu chatů. Uživatelé ale budou moci po určitou dobu i nadále přijímat příchozí audio a videohovory, a na příchozí zprávy budou moci odpovídat přes příchozí notifikace. Po několika týdnech ale dojde i k deaktivaci hovorů a příchozích zpráv. Chystáte se odsouhlasit nové podmínky WhatsAppu, nebo přecházíte na jinou platformu? Pokud ano, na kterou?

Dnes nejčtenější

.