Zavřít reklamu

Po uvedení svých prvních chytrých hodinek se čínská společnost OnePlus pochlubila dalším příslušenstvím určeným pro mobilní telefony. Jedná se o minimalistický herní ovladač, který však bude kompatibilní nejen s platformou Android, ale právě i iOS. 

Spíše než o ovladač, jde ale jen o tzv. triggers, tedy pouhá tlačítka, kterými svůj telefon rozšíříte. Příslušenství se jednoduše nasadí přes horní stranu telefonu, čímž pro své ukazováčky získáte kýženou fyzickou odezvu. O novince informoval generální ředitel společnosti OnePlus Pete Lau skrze svůj účet v sociální síti Twitter.

Když se ale podíváte na indické stránky společnosti, kde už je ovladač k dispozici za 1 099 indických rupií (cca 320 Kč) zjistíte, že s telefonem nekomunikuje na bázi bezdrátových technologií. Stisk tlačítka je totiž na displej přenášen fyzicky, tedy přítomnými rameny. Je tak důležité si k ovladači odladit i rozhraní samotné hry. Zejména akční tituly ale právě toto umožňují. Sám výrobce uvádí, že ovladač je plně kompatibilní s hrami PUBG, Call of Duty, Free Fire a dalšími.

Stejně jako mnoho jiných produktů, typicky např. herní myši, které jsou určeny pro e-sporty, používá i OnePlus Gaming Trigger přepínače Omron. Ty uživatelům poskytují lepší hmatovou zpětnou vazbu na základě toho, co se ve hře děje. Příslušenství je navrženo pro flexibilitu, má být tedy použitelné s maximálním počtem zařízení nehledě na jejich operační systém, nehledě na to, jestli na telefonu používáte ochranné sklo, nebo jej máte v krytu. Jediné co, celková tloušťka zařízení nesmí přesáhnout 11,5 mm.

Reálné použití je samozřejmě velkou otázkou. Fyzický přenos stisku by ale mohl mít nulové zpoždění, zároveň není nutné toto příslušenství nijak nabíjet a jeho připojení je otázka sekund. Ještě by to chtělo nějak vymyslet ten joystick. Prodej zařízení OnePlus Gaming Trigger by se měl už brzy z indického trhu rozšířit na ten čínský ale i evropský. Dá se tedy doufat, že se jej dočkáme i u nás.

Dnes nejčtenější

.