Zavřít reklamu

oneplus 3 vs iphone 6sSpolečnost OnePlus před pár dny představila nejnovější vlajkovou loď, která má konkurovat telefonům jako je Samsung Galaxy S7 nebo iPhone 6s a na pultech obchodů ji budete hledat pod názvem OnePlus 3. Novinka vsází kromě mnoha inovací především na výkon, který se prezentuje jako brutální a obsatrává jej procesor Snapdragon 820 a 6GB RAM.

Když už má novinka nejen brutální výkon, ale také brutální ambice pak ji redakce C4ETech musela postavit tváří v tvář devět měsíců starému iPhone 6s a podívat se na to, jak  tento požírač vlajkových lodí obstojí v jednoduchém testu. iPhone 6s má jen 2GB RAM, zatím co OnePlus nabízí trojnásobek. Procesor Snapdragon 820 nabízí čtyři jádra, zatím co iPhone nabízí jen dvojici jader.

Nyní se vám souboj těchto telefonů zdá zřejmě nerovný, ovšem iPhone 6s běží na iOS a je skvěle vyladěný právě pro iOS. OnePlus 3 běží na Androidu a je… no podívejte se sami jak na tom vlastně OP 3 je. Celý test spočívá v otevření stejných aplikací na obou telefonech ve stejném pořadí. OnePlus přestává stíhat iPhone 6s už od zhruba třetí aplikace, ale opravdová sranda nastává až v druhém kole.

Redaktoři se totiž rozhodli otevřít ty stejné aplikace ve stejném pořadí ještě jednou. Nyní si asi říkáte co to mělo za význam, vždyť se vše otevíralo z multitaskingu a aplikace se přece museli otevírat okamžitě. Ano to vše platí v případě iPhonu, ovšem OnePlus má tak špatnou optimalizaci RAM, že nedokáže udržet aplikace v operační paměti a musí je otevírat znovu. Ovšem OnePlus má 6GB RAM, tedy na papíře a v telefonu rozhodně, ale v praxi to tak příliš nevypadá.

Nesmíme však opomenout cenu jednotlivých zařízení, kde zatím co OnePlus 3 podle srovnávače cen startuje zhruba na 485€, nejnižší cena iPhone 6s je 550€ a pokud se bavíme o velkých obchodech, tak je cena ještě o sto euro vyšší. Na druhou stranu OP je novinka která se teprve začíná listovat do obchodů a dostupná bude za pár dní. Oproti tomu iPhone 6s je dnes již devět měsíců starý telefon.

OnePlus 3 versusi Phone 6s

Dnes nejčtenější

.