Zavřít reklamu

images-7Apple má skvělé produkty, ovšem reklamy jsou poslední dobrou tak trošku nudné a kromě těch, které nás dokáží na Vánoce rozplakat vám jich zřejmě v paměti příliš neutkvělo a není se co divit, mě také ne. Že Apple není jedničkou v oblasti reklamy mezi technologickými firmami potvrdil začátkem roku také prestižní fesitval v Cannes. Ocenění e Marketer of the Year na Cannes Lions International Festival of Creativity totiž letos získal největší rival Applu Samsung.

Nyní manažeři Samsungu uznali, že to není tak dlouho od chvíle kdy spotřebitelé tvrdili že je společnost a její prezentace nudná a monotonní. Otázka tedy zní, co se od té chvíle změnilo a o tom se v nedávném rozhovoru pro Adweek rozpovídal marketingový šéf Samsungu Younghee Lee, který sebevědomě tvrdí, že změna kterou v posledním roce Samsung udělal je jeho nejlepším dílem od chvíle, kdy v roce 2007 nastoupil do společnosti.

„Našim cílem by mělo být tvořit reklamu pro běžné uživatele, nikoli pro technologické nadšence. Všchny špičkové technologie jsme museli ukázat běžným lidem pomocí běžných situací a museli jsme se naučit mluvit jejich jazykem. Uělali jsme hodně analýz abychom pochopili co spotřebitelé potřebují a chtějí. To je nyní jádrem našeho marketignu,“ uvedl šéf marketingu Samsungu.

Samozřejmě se redaktor Adweek musel zeptat také na to, jak se podařilo Samsungu předehnat Apple v odvětví marketingu, kterému roky kraloval.

„Vždy jsme neúnavně usilovali o to co si myslíme že je správné v oblasti technologií. Náš komunikační program se od toho nijak neliší. Pokud si myslíme že je to správné tak to děláme. V severní Americe jsme byli agresivní našim marketingem vůči konkurentům a šli jsme proti nim čelem. Jinými spoliv jsme útočili přímo na Apple a to máme velký respekt vůči jeho úspěchu a právě tento útok nám pomohl k vítězství,“ uvedl Lee.

 

apple-vs-samsung-android

 

Dnes nejčtenější

.