Zavřít reklamu

OnePlus icon
Kdo by je neznal. Společnost OnePlus minimálně rok míchá se světem smartphonů. Myslím, že ani vám neunikla jejich reklamní kampaň na propagaci svého první smartphonu OnePlus One. Telefon měl mít vše, co má již konkurence, ale mnohonásobně vylepšené. Telefon se výrobcům povedl. Po designové stránce nešlo nic vytknout. Perfektní zpracování, ale jako hlavní materiál byl použit plast, ale zde záleží na požadavcích zákazníka. Po stránce výkonu vše dopadlo na jedničku s hvězdičkou. I když byl telefon (téměř) takový jak výrobci slibovali, tak osobně neznám nikoho, kdo by si telefon koupil. Ti samí lidé, co stojí za tímto smartphonem letos uvedli na trh druhou generaci nazvanou OnePlus 2 a nyní podle všeho pracují na fitness náramku.

Rozhodně bude zajímavé, jak se OnePlus vypořádá s konkurencí ve světě wearables. Spoluzakladatel firmy Carl Pei promluvil pro server TechRadar: „Vyvíjeli jsme fitness tracker a Bluetooth reproduktor, ale práci na nich jsme ukončili měsíc před uvedením na trh.“ a doplnil: „Ptali jsme se sami sebe, co je naším cílem? Rozhodli jsme, že se budeme zaměřovat na smartphony, už jen kvůli tomu, abychom zajistili kvalitu našich produktů a práci na wearables nejspíše přenecháme těm, kteří vědí jak na to.“

Tenhle lehce demotivační proslov Carla Peie vyzněl až moc pozitivně pro konkurenci, protože velká část konkurence OnePlus (Apple, LG, Samsung) se také angažují ve světě wearables, Peiovo počínání tedy moc nechápeme a věříme, že nápad hned neukončí, protože by se mohlo jednat o skutečně zajímavý koncept. Trh s wearables by zkrátka chtěl nějaký ten impuls navíc, který rozhodně OnePlus má.

Oneplus band
Dočkáme se někdy v budoucnu fitness náramku s logem OnePlus?

Zdroj: Wareable

Dnes nejčtenější

.