Zavřít reklamu

S příchodem operačního systému watchOS 7 Apple konečně přišel s nativní aplikací pro měření a analýzu spánku. Tato nativní aplikace samozřejmě funguje dobře, co se však týče rozšířených funkcí, tak je pořád lepší zakotvit u konkurence. Jestliže i přesto Spánek na Apple Watch aktivně využíváte, tak si veškerá data můžete nechat zobrazit na iPhonu v aplikaci Zdraví. Konkrétně se zde můžete podívat na průměrný čas v posteli, průměrný čas spánku anebo třeba na to, zdali v posledních dnech průměrně spíte více či méně. Pro ideální funkci Spánku je také nutné nastavit si Rozvrh spánku.

Jak na iPhone aktivovat a změnit Rozvrh spánku

V případě, že jste si zrovna pořídili nové Apple Watch, popřípadě pokud jste si doposud spánek neměřili, tak je nutné, abyste si nastavili (či upravili) Rozvrh spánku. Díky němu si můžete nastavit, kdy se automaticky každý den aktivuje večerka, a kdy vás iPhone ráno začne budit. Postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iOS zařízení otevřeli nativní aplikaci Zdraví.
  • Jakmile tak učiníte, tak ve spodním menu klepněte na kolonku Prohlížení.
  • Nyní je nutné, abyste v Kategorii zdraví našli a klepnuli na řádek Spánek.
  • V rámci této sekce nyní sjeďte níže a najděte kategorii Váš rozvrh.
  • Zde pak klepněte na možnost Úplný rozvrh a volby, čímž se ocitnete v nastavení rozvrhu.
  • Pokud rozvrh nemáte aktivovaný, tak nahoře aktivujte Rozvrh spánku.
  • Níže už pak jen stačí, abyste si rozvrh nastavili, popřípadě upravili.

Součástí operačního systému iOS byla až donedávna funkce Večerka. Prostřednictvím ní jste si mohli nastavit, kdy uléháte do postele, čímž se pak automaticky provedla aktivace režimu spánku. Kromě toho jste si také mohli samozřejmě nastavit čas buzení. Problém Večerky byl však v tom, že jste si mohli nastavit pouze jeden čas buzení pro všechny dny, což samozřejmě nemusí každému vyhovovat – různé dny můžeme vstávat v jiný čas. Právě tohle řeší Spánek, prostřednictvím kterého si můžete nastavit večerku i buzení pro jednotlivé dny, přesně podle vašich potřeb.

Dnes nejčtenější

.