Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Půjčit si na elektroniku může být rozmar, stejně tak ale i nezbytnost. Jak poznat, jestli je potřeba zadlužit se kvůli novému telefonu, tabletu či notebooku? A lze si pořídit elektroniku na splátky a nezaplatit nic navíc?

Když chybí hotovost na koupi čehokoliv, naskýtají se dvě možnosti. Našetřit si, nebo si půjčit. První varianta je časově náročná, ta druhá zas trochu nebezpečná.

Má telefon, notebook či tablet na splátky smysl?

Zadlužit se kvůli nejnovějšímu modelu mobilního telefonu za desítky tisíc korun jen kvůli tomu, že chcete držet krok s ostatními, není rozumné. Půjčit si na kvalitní elektroniku, kterou potřebujete na práci nebo do školy a která vám vydrží několik let, smysl má. I přestože účel je pořád stejný, jisté nuance jsou patrné.

iPhone_11_nahled

Vždy je nutné zvážit poměr cena/výkon, ujistit se, že za rok nebudete toužit po lepším telefonu nebo výkonnějším notebooku, a především si spočítat, že vás, ať už bankovní či nebankovní půjčka, nezruinuje. Elektronika na splátky vás nesmí dostat do finančních potíží, i proto je dobré do půjčky jít s alespoň minimální finanční rezervou, ať v případě výpadku příjmů nejste zaskočeni.

Je půjčka jediným řešením? Jak nezaplatit za nový tablet nic navíc?

Jen půjčka u úvěrové společnosti není jediným řešením, jak pořídit mobil, tablet nebo počítač, když dostatek hotovosti zrovna chybí. Využít můžete i splátkový prodej. Ten nabízí čím dál více prodejců.

A co takový nákup na splátky obnáší? Cenu vámi vybraného zboží nezaplatíte najednou, nýbrž v několika menších měsíčních splátkách. Pozor ale dejte na typ splátkového prodeje. Některé obchody nabízí nákup na splátky, kdy vám zprostředkují půjčku u úvěrové společnosti. Znamená to tedy, že kromě kupní ceny platíte také úroky. Jsou ale i tací prodejci, kteří nabízí splátkový prodej bez navýšení, kdy zaplatíte skutečně jen cenu elektroniky a nic navíc.

16565_apple-iphone-mobile

Nekupujte zajíce v pytli. Jak vyzkoušet novinku za pár stovek měsíčně?

Některá elektronika je pořizována kvůli podnikání nebo vzdělání. Pokud potřebujete telefon, notebook a tablet do práce či školy, můžete vsadit i na pronájem. Díky pronájmu elektroniky nepotřebujete dostatek vlastního kapitálu do začátku a s pár stovkami měsíčně se můžete dostat ke kvalitním a nejnovějším modelům.

Pronájem mobilů a počítačů nabízí někteří velcí prodejci elektroniky. Výhodou pronájmu je, že ho lze využít jen na pár měsíců, a díky tomu snadno zjistit, zda vám daný model vyhovuje a zda je pro vaši práci potřebný. Následně se pak můžete snáz rozhodnout o koupi, a to klidně i na splátky v rámci úvěru.Přeci jen je lepší vědět, jestli si nepůjčujete na zajíce v pytli.


Magazín Letem světem Applem nenese za text výše žádnou odpovědnost. Jedná se o komerční článek, jehož dodavatelem (v plném znění spolu s odkazy) je inzerent. 

Dnes nejčtenější

.