Zavřít reklamu

Příchod ohebného iPhonu se zdá být alespoň podle obrovského množství spekulací z předešlých týdnů jako čím dál reálnější. Kdy se tak stane sice zatím jasné není, díky zdrojům portálu DigiTimes pocházejícím přímo z dodavatelského řetězce Applu však už víme alespoň to, kdo by se měl postarat o výrobu jednoho z nejdůležitějších komponentů pro tyto telefony – konkrétně o displeje. 

Přestože se ještě nedávno zdálo, že je Apple rozhodnut pro své ohebné iPhony využít displeje z dílny Samsungu, jelikož od něj spousty kusů odebral na testy, nakonec se měl dle zdrojů rozhodnout pro LG. To má nyní na vlastní verzi skládacího zobrazovacího panelu pracovat a v dohledné době jej má Applu představit. Tuto zakázku LG dostalo velmi pravděpodobně především proto, že kdyby jí pro sebe získal Samsung, stal by se pro Apple ještě důležitějším partnerem než je tomu nyní, což samozřejmě kalifornský gigant nechce. Už nyní je na něm totiž poměrně dost závislý kvůli výrobě OLED panelů pro klasické iPhony a každičké prohloubení této závislosti je tak samozřejmě z hlediska budoucnosti možnou komplikací. 

Názory analytiků a leakerů na to, kdy přesně se prvního ohebného iPhonu dočkáme se výrazně rozchází. Zatímco někteří prorokovali jeho příchod již na roky 2020 či 2021, jiní jsou přesvědčeni, že tomu dřív než v roce 2023 nebude a další dokonce tvrdí, že si máme nechat zajít chuť až do roku 2025. Kde je pravda však samozřejmě v současnosti ví jedině Apple. 

Dnes nejčtenější

.