Zavřít reklamu

Podcasty jsou v dnešní době čím dál tím oblíbenější. Pustit si je můžete doopravdy kdekoliv – ať už jedete v autě, pracujete v kanceláři, anebo zrovna vaříte oběd. V rámci podcastů se můžete dozvědět prakticky o čemkoliv. Existuje totiž nespočet různých typů, mezi kterými si můžete vybrat. Nechybí různé rozhovory, popřípadě poradenství, anebo třeba technické podcasty. Zkrátka a jednoduše, v současnosti si na sto procent každý vybere svůj podcast, který mu bude vyhovovat. Klasicky můžete podcasty poslouchat v případě, že jste připojeni k internetu. V rámci nativní aplikace Podcasty si však podcasty můžete stáhnout pro offline poslech. Pokud chcete některé tyto smažené podcasty smazat, abyste vyčistili úložiště, tak se v tomto článku dozvíte, jak na to.

Jak na iPhone smazat stažené podcasty

Chcete-li na vašem iPhonu, popřípadě iPadu, smazat podcasty, které jste si stáhli pro offline poslech, tak se nejedná o nic složitého. Postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste v rámci iOS či iPadOS otevřeli nativní aplikaci Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak zde rozklikněte sekci s názvem Obecné.
  • Nyní o kousek níže lokalizujte kolonku Úložiště: iPhone, kterou otevřete.
  • Na další obrazovce je poté nutné vyčkat, až se načte graf a zobrazí seznam aplikací.
  • V seznamu aplikací je nyní nutné, abyste našli a rozkliknuli aplikaci Podcasty.
  • Jakmile se ocitnete na profilu aplikace, tak níže u kategorie Podcasty vpravo klepněte na Upravit.
  • Nyní už jen stačí, abyste pomocí ikony – konkrétní podcasty, které nepotřebujete, smazali.
  • Poté, co budete mít vše odstraněno, tak stačí vpravo klepnout na tlačítko Hotovo.

Výše uvedeným způsobem lze na vašem iPhonu či iPadu jednoduše smazat podcasty, které byly určené pro offline poslech. I když se to nemusí zdát, tak jeden díl podcastu může mít klidně více než 100 MB. Pokud tedy posloucháte hned několik různých podcastů a z každého si necháte stáhnout poslední díl, tak se můžete rychle dostat až na velikost několika gigabajtů. Pokud byste si v aplikaci Podcasty chtěli nějaký podcast pro offline poslech uložit, tak na něj klepněte, a poté v pravé dolní části obrazovky klepněte na ikonu tří teček. Z menu, které se zobrazí, pak stačí klepnout na Stáhnout epizodu.

Dnes nejčtenější

.