Zavřít reklamu

Registrace na očkování sice tématicky nezapadá do našeho magazínu, ale jedná se z našeho pohledu o tak důležitou věc, že se o ní hodí napsat.

Registrační a rezervační systém pro očkování proti COVID-19 se spustí 15. ledna v 8:00 s tím, že bude zatím dostupný jen pro osoby starší 80 let. Zbytek obyvatelstva se pak bude moci začít do systému registrovat od začátku února. Níže naleznete návod, jak jej využít: 

  1. Zaregistrujte se na svým telefonním číslem přes jednoduchý registrační formulář vyplněním na této stránce (Formulář bude dostupný od 15. 1., 8:00)
  2. Potvrďte PINem, který vám dorazil na dříve zadané telefonn číslo, registraci
  3. Po potvrzení se před vámi otevře registrační formulář pro vyplnění vašich osobních údajů a všech potřebných věcí – ty vyplňte a odešlete.
  4. Po odeslání vám dorazí další PIN (pokud máte na očkování již nárok), který je potřeba k přihlášení k rezervačnímu systému. Ten se automaticky otevře okamžitě po registraci. Pokud na očkování zatím nárok nemáte (například kvůli tomu, že jste zdraví a vakcíny pro vás zatím nejsou), rezervace nebude možná. Jakmile pak možná bude, budete na ní upozorněni pomocí textové zprávy s tím, že budete postupovat podle následujícího postupu.
  5. V rezervačním systému, do kterého se dostanete při volném místě i vaší vysoké prioritě (závisí na věku, povolání a tak podobně) si vyberete datum, místo a termín očkování
  6. Rezervaci jednoduše potvrdíte

Co se týče termínu druhé dávky vakcíny, ten se vytvoří dle ministra zdravotnictví automaticky s tím, že o něm budete informování SMS zprávou. Tyto termíny se mají nicméně ještě v následujících dnech doladit.

Roušky, dezinfekce a další věci pro prevenci proti COVID-19 lze zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.