Zavřít reklamu

Ještě než se pustíte do čtení následujících řádků, rádi bychom vás upozornili na to, že jsou věnovány primárně uživatelům, kteří pod stromečkem nalezli svůj první Apple produkt. Právě ti totiž rady z tohoto článku využijí nejvíce (a pravděpodobně i jediní).

Pod stromečkem vás dnes má překvapit malá a tvrdá krabička, ze které se po rozbalení vyklubala bezdrátová sluchátka AirPods (Pro). V toto článku se podíváme na několik základních věcí, které je dobré vědět předtím, než začnete AirPods (Pro) používat. Pokud jste byli obdarováni již druhým (nebo třetím, čtvrtým…) párem AirPods, pravděpodobně se zde nic nového nedozvíte. Pokud se však jedná o vaší „AirPods premiéru“, čtěte dále.

Rozbalení, nabití, spárování

AirPods nejsou nikterak složitým zařízením. Navíc bývají z výroby již nabité, takže stačí otevřít nabíjecí krabičku a pokud se nachází v blízkosti nějakého iPhonu či iPadu, automaticky nabídnou párovací dialog. Jakmile jej potvrdíte, sluchátka se automaticky zautorizují na všech vašich zařízeních, které spadají pod vaše Apple ID. Další párování tak není třeba, stačí už jen přepínat zvukový zdroj v nastavení daného zařízení. Pokud náhodou nejsou AirPods nabitá, pár minut připojení na nabíječku postačí na úvodní nastavení a vyzkoušení.

Průzkum funkcí

I když jde o pouhá bezdrátová sluchátka, disponují více či méně funkcemi, které je třeba znát pro to, abyste byli schopní sluchátka ovládat v rámci jejich plného potenciálu. Ovládací prvky se liší podle modelu. Základní AirPods nabídnou senzorické panely na každém ze sluchátek a každý z těchto panelů má svou funkci. Tyto funkce, které se aktivují dotykem, se dají měnit v Nastavení – Bluetooth – AirPods. Zde si můžete nastavit například gesto pro přepínání písniček, aktivaci Siri, změnu hlasitosti apod. Sluchátka AirPods Pro nabízí více funkcí a proto bude tato konkrétní nabídka v Nastavení u tohoto modelu o něco bohatší. Právě zde se zapínají funkce jako ANC (Active Noice Cancelling – aktivní potlačení okolního hluku) nebo transparentní režim který se používá v případech, kdy potřebujete slyšet své okolí.

 

Špunty

U AirPods Pro na chvíli ještě zůstaneme, neboť se jedná o sluchátka, která disponují tzv. špuntovým mechanismem. Kvůli němu se v krabičce nachází trojice vyměnitelných silikonových insertů, které je třeba na sluchátka nasadit tak, aby vám byla co nejpohodlnější. Pokud jste tedy pod stromečkem našli právě AirPods Pro, tento krok byste rozhodně neměli podcenit, neboť výběr správných insertů zásadně ovlivní jak pohodlí, tak vnímání přehrávaného zvuku.

Další drobnosti

Na nabíjecích krabičkách najdete notifikační diodu, která má hned několik významů. Jednak symbolizuje stav sluchátek (připravené na párování – bílá barva, spárované a nabité – zelená, oranžová značí problém a červená pak zcela vybitá sluchátka. Dále se na krabičce nachází tlačítko pro párování, které AirPods vyresetuje a umožní spárovat s novým zařízením v případě, že se chcete připojit k něčemu jinému, než je tomu obvykle. To je víceméně všechno, ať už AirPods nebo AirPods Pro jsou na ovládání poměrně jednoduchá. Od teď už jen zbývá si užívat jejich zvukový přednes a využívat integrace, kterou s produkty Apple ekosystému AirPods nabízí.

Dnes nejčtenější

.