Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Pořídili jste si právě svého nejlepšího přítele, mazlíčka, který vám dělá radost a postupem času se stal nepostradatelným členem vaší rodiny? Určitě vás ani nenapadlo, jak rychle jste si zvykli na to, mít ho stále u sebe. Těšíte se na něj, když se vracíte po práci domů, protože jeho bezmezná láska, kterou vám neustále projevuje je odzbrojující. Chcete pro něho proto udělat maximum, milovat ho, ale také ochraňovat.

Vyřešte problém, který ještě nenastal

Možná jste už podobnou situaci taky zažili. I když se svému čtyřnohému miláčkovi věnujete a nepodcenili jste jeho výcvik, pravdou je, že si nikdy nemůžete být stoprocentně jisti, že se vám nezaběhne. Pořád jsou to pudově se chovající zvířata, která když zachytí pach, mohou přestat koukat doleva i doprava, vnímat volání a prostě, jak se říká „chytí čáru“. Každodenní odpolední procházka se pak v minutě změní na stresovou záležitost, při které nevíte, co dělat dříve. A stejná situace může nastat i v případě, že jej máte doma, zabezpečeného za brankou. Protože pokud se váš malý dobrodruh rozhodne podívat po blízkém i vzdálenějším okolí, většinou ho nic nezastaví. Jak se říká, přelez, přeskoč, hlavně nepodlez, ale ven se prostě dostanou, ty mohutnější a větší rasy jdou někdy i skrz. V takovém případě, je mnohem důležitější, než se zaměřit pouze na prvotní zabezpečení i rovnou samotné řešení problému.

Nezapomínejte, že máte zodpovědnost

Pokud budete čekat doma nebo bezhlavě lítat po okolí, může se stát, že se váš čtyřnohý přítel prostě nevrátí domů. Cestou se může odehrát opravdu mnoho věcí. A i když nechceme předpovídat ty nejčernější scénáře, je důležité znát možná rizika. Váš pes může být v takovém stresu, že někoho napadne. Také může být natolik rozrušený, že vběhne do silnice pod kola právě projíždějícího auta. Nebo se mu jen prostě a jednoduše nepodaří najít cestu zpět. I naše chování se mění ve stresových situacích, natož pak u němých tváří, které nevědí, co se s nimi právě děje. Ať už se však stane cokoli, za vašeho psa, i když ho nemáte zrovna u sebe, zodpovídáte vy, a nikdo jiný.

rex

Jsou různé možnosti

Nejspíš vás už napadlo využít elektrické obojky či nepouštět psa prostě a jednoduše z vodítka. Někdy i ten nejlépe vychovaný pes potřebuje usměrnit, a s některými psy je i při sebelepším úmyslu velmi těžké pořízení. Když však vidíte, jak přesně tyto korekce fungují, nejste si stále úplně jisti, zda to chcete zavádět. Tak co zkusit ještě jiný způsob kontroly?

Důležité je neustále vědět, kde se váš pes nachází

Co dovolit svému psovi proběhnout se na volno s ostatními, ale mít jej stále pod kontrolou? Vědět přesně, kde se váš pejsek nachází a rovnou si pro něho, v případě úprku, na první dobrou dojít. GPS lokalizátor je způsob, jak si nenechat pokazit váš společný čas. Prostě mu jej připnete spolu s obojkem. Pejsek tak ani neví, že jej má na krku, ale vám se každých 30 sekund odesílá jeho poloha do vašeho chytrého telefonu, kam si jen dopředu stáhnete nutnou aplikaci. Velkou výhodou oproti jiným GPS lokalizátorům je jejich cena, protože si nemusíte pořizovat obojek s přijímačem, ale tímto přijímačem se stane právě váš chytrý telefon. Obojek pravidelně dobíjíte, když mu jej doma sundáte, jedná se tak o velmi jednoduchý princip.

Pes či kočka

Přitom takovou ochranou nemusíte obdarovat pouze vaše psy, je určen i pro další mazlíčky, jako jsou třeba kočky, které jsou zvyklé trávit venku na volno opravdu hodně času. Můžete tak mít přehled o tom, kde se zrovna toulá. Historie jejich pohybu se navíc ukládá a vy tak máte neustálý přehled.

Jaký GPS lokalizátor vybrat?

Pokud zvažujete, jaký GPS lokalizátor pořídit, rozhodli jsme se projít možnosti a vybrali jeden, který vyhovoval našim požadavkům v porovnání cena výkon. Na stránkách rex.eu najdete určitě, co hledáte. Navíc zjistíte, že zabezpečit můžete mnohem více věcí, než pouze své mazlíčky, tak se nezapomeňte v této době připravit a buďte o krok napřed před ostatními.

 

Dnes nejčtenější

.