Zavřít reklamu

Pokud jste si mysleli, že problémy s iPhony 8 už pomalu odezněly, musíme vás zklamat. Jejich uživatelé si totiž začínají stále častěji stěžovat na špatně fungující GPS, které jejich polohu značně zkresluje.

Na fórech jablečné společnosti se začaly čím dál častěji objevovat stížnosti na to, že se GPS poloha, která je určena podle iPhonu 8 či iPhonu 8 Plus s realitou výrazně rozchází. Někteří uživatelé dokonce uvedli, že se jejich poloha nepochopitelně mění a vypadá, jako by jeli poměrně vysokou rychlostí po dálnici, i když stojí s telefonem na jednom místě. Při používání navigací v automobilech či map v terénu tak může nastat poměrně nepříjemný problém.

Problém se týká i některých uživatelů iPhonu X

Podle posledních zpráv se problém s GPS týká v malé míře i uživatelů využívajících iPhone X. Jelikož je však telefon v prodeji teprve týden, neprojevil se ještě plnou silou a je docela možné, že ani neprojeví. S jistotou to však budeme moci říci až po pár týdnech shromažďování dat a reakcí od samotných uživatelů. Do té doby však problém Apple s největší pravděpodobností vyřeší.

Pracovníci Applu se samozřejmě snažili na fórech svým zákazníkům pomoci a probrat s nimi všechny možnosti, které by mohly vadnou GPS uvést do normálu. To se však ani přes krajní řešení v podobě výměny telefonu za nový kus nepovedlo. Podle posledních informací už však přišel Apple problému na kloub.

Oprava je na cestě

V těchto dnech se už jablečná společnost problémem intenzivně zabývá a podle zdrojů webu Appleinsider jej s největší pravděpodobností vyřeší v aktualizaci 11.2, která má již v betě zmínku o “různých opravách GPS”. Tak či tak je problém poměrně nepříjemný a potvrzuje nevalnou kvalitu nového operačního systému. Ten totiž napáchal podle mnoha jablečných uživatelů více škod než užitku a je pro Apple spíše ostudou, než úspěchem. Tolik oprav, kolik jablečná společnost od jeho vypuštění do aktualizací zařadila, totiž mnoho z nich nepamatuje.

Tak či tak se problém týká pořád poměrně malého procenta uživatelů a tím pádem z něj nemůžeme vyvozovat žádné předčasné závěry. Pokud se navíc Applu chyba podaří bez problému opravit, brzy se na ní zapomene. Podobné kotrmelce by se však stávat pochopitelně neměly.

camera_iphone8_fb

Zdroj: idropnews

Dnes nejčtenější

.