Zavřít reklamu

Pokud jste před několika týdny sledovali třetí jablečnou podzimní konferenci, popřípadě pokud pravidelně sledujete náš magazín, tak vám zajisté neunikly podrobné informace o čipu M1, který je prvním čipem z rodiny Apple Silicon. Na zmíněné konferenci pak Apple představil také MacBook Air, 13″ MacBook ProMac mini – všechny osazené čipem M1. Vzhledem k tomu, že je M1 stavěn na architektuře ARM, tak si je svým způsobem podobný s mobilními procesory A-series, které se nachází v iPhonech. Díky tomu je možné spustit aplikace určené pro iPhone či iPad i na Macu s procesorem M1. Jak zjistit, které aplikace z iPhone podporují Macy s M1, se dozvíte v tomto článku.

Jak zjistit, které aplikace z iPhone podporují Macy s M1

Chcete-li zjistit, které aplikace určené pro iPhone (či iPad) můžete bez problémů spustit i na Macích s M1, tak se nejedná o nic složitého. Postupujte následovně:

  • Prvně si na vašem iPhonu či iPadu otevřete nativní aplikaci App Store.
  • Po otevření si najděte a rozklikněte aplikaci, u které chcete kompatibilitu zjistit.
  • Jakmile profil aplikace otevřete, tak sjeďte o kus níže ke kategorii Informace.
  • V této kategorii pak stačí rozevřít kolonku s názvem Kompatibilita.
  • Pokud se zde nachází řádek Mac – Vyžaduje se macOS 11 nebo novější a Mac s procesorem Apple M1, tak to znamená, že tuto aplikaci můžete na váš Mac s M1 nainstalovat a spustit.

Tímto způsobem můžete tedy jednoduše zjistit, zdali je možné určitou aplikaci z iPhonu či iPadu možné nainstalovat i na Macy s M1. Nutno však podotknout, že aplikace z iPhonu či iPadu sice lze na Macu spustit, každopádně v některých případech prozatím nefungují úplně podle představ. Je tedy nutné, abyste s touto skutečností počítali – postupně by se ale samozřejmě mělo vše zdokonalit a využívání aplikací z jablečného telefonu či tabletu na Macu by se mělo stát příjemnější a jednodušší. Koneckonců, iOS aplikace jsme už na Macu s M1 vyzkoušeli – naše pocity si můžete přečíst zde.

Dnes nejčtenější

.