Zavřít reklamu

Pokud používáte nativní aplikaci Kalendář od Applu, tak v něm s největší pravděpodobností máte vytvořených hned několik kalendářů. V rámci jednoho kalendáře můžete mít uložené domácí události, ve druhém pak pracovní a ve třetím například školní. Čas od času se však můžete ocitnout v situaci, kdy chcete provést správu vašich kalendářů a zjistíte, že byste některé z nich potřebovali sloučit. Věděli jste o tom, že rozhodně nemusíte přesouvat jednu událost za druhou ručně z jednoho kalendáře do druhého? Existuje jednoduchá možnost, pomocí které můžete i na Macu kalendáře v nativní aplikaci Kalendář sloučit. Pokud chcete zjistit, jak na to, tak pokračujte ve čtení.

Jak na Macu sloučit více kalendářů do jednoho

Chcete-li na vašem macOS zařízení sloučit více kalendářů v nativní aplikaci Kalendář do jednoho, tak se opravdu nejedná o nic složitého. Stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste samozřejmě na vašem Macu aplikaci Kalendář spustili.
  • Jakmile tak učiníte, tak si v levém menu vyberte kalendář určený ke sloučení.
  • Po vybrání na něj klepněte pravým tlačítkem, čímž se objeví rozbalovací menu.
  • V tomto menu prvně přejeďte kurzorem na možnost Sloučit.
  • Poté se zobrazí další úroveň menu, ve kterém už jen zvolte kalendář, do kterého se má ten vybraný vložit.
  • Nakonec se zobrazí dialogové okno, kde klepněte na tlačítko Sloučit.

Tímto způsobem můžete na vašem Macu jednoduše sloučit více kalendářů do jednoho. Kromě sloučení můžete jednotlivé události z kalendáře také jednoduše exportovat – stačí v posledním kroku namísto Sloučit klepnout na Exportovat. Při slučování berte na vědomí, že se slučovaný kalendář po úspěšném sloučení odstraní. Zároveň je nutné podotknout, že celou tuto akci nelze vrátit zpět. Jakmile se tedy jednou pro sloučení rozhodnete a potvrdíte jej, tak už se zpět prostě a jednoduše nevrátíte.

Dnes nejčtenější

.