Zavřít reklamu

Přestože si Touch Bar v MacBoocích Pro odbyl svou premiéru už v roce 2016, Apple jej do dnešního dne prakticky neupgradoval – tedy s výjimkou vyjmutí klávesy Esc. Čím dál více zdrojů se však shoduje v posledních měsících na tom, že se na vylepšeném Touch Baru intenzivně pracuje a jak se nyní zdá, mají v tomto směru pravdu. Práce na tomto prvku totiž nyní de facto potvrdil i samotný Apple novým velmi zajímavým patentem. 

Současná verze Touch Baru je založena de facto jen na dotykovém ovládání podobném tomu, které známe například ze smartphonů. Podle nového patentu by však Apple rád interakce uživatelů s tímto prvkem ještě více ozvláštnil a proto se mu snaží přidat podporu Force Touch – tedy tlakového ovládání, které podporuje už jeho trackpad a které jsme mohli dříve využívat u Apple Watch či iPhonů. Díky tomu by tak bylo s Touch Bary jednodušší pracovat, jelikož bychom měli být schopni tlakem vyvolávat rychleji nejrůznější nabídky menu, které musíme v současnosti zdlouhavě “proklikat”. 

Nové verze Touch Baru, která by měla být podle některých leakerů i širší, bychom se mohli dočkat už v příštím roce u přepracovaných 13” a 16” MacBooků Pro, které má mít Apple v plánu. Pokud totiž jejich design skutečně hodlá výrazněji změnit, jak se v posledních měsících neustále tvrdí, je nasazení novějšího typu Touch Baru určitě nasnadě. Nechme se však v tomto směru raději překvapit. Přeci jen, patenty jsou mnohdy velmi zrádné a mnohé z nich se nakonec ani nezrealizují, byť tento má s ohledem na leaky k realizaci poměrně blízko. 

Dnes nejčtenější

.