Zavřít reklamu

Apple v noci na dnešek zveřejnil aktualizovanou verzi svého nástroje Windows Migration Assistant software, který pomáhá novým majitelům Maců a MacBooků s migrací dat z jejich starého Windows počítače. Nová verze se dočkala podpory pro macOS Big Sur.

Nová verze nese označení Windows Migration Assistant 2.3.0.0. a informace o ní, včetně návodu k použití a odkazu na stažení různých verzí dle kompatibility s jinými verzemi operačních systémů najdete na tomto odkazu. Apple v současné době nabízí dedikované verze pro macOS Big Sur, dále pro pro Mojave a Catalina, Sierra a High Sierra a OS X El Capitan a starší verze.

Za pomocí tohoto asistenta je možné přetáhnout ze starého Windows PC všechny důležité kontakty, kalendáře, e-mailové účty a další uživatelská data, která budou po přenesení vložena na své adekvátní místo v rámci macOS. Zkušenosti s tímto migračním nástrojem se však různí a nemálo uživatelů si stěžuje na to, že program nefunguje tak, jak by očekávali. Pokud však z Windows na macOS přecházíte, rozhodně stojí tento nástroj za vyzkoušení i kdyby měl ušetřit jen trochu času. Pokud s ním máte nějaké praktické zkušenosti, podělte se o ně s našimi čtenáři v diskuzi pod článkem.

Dnes nejčtenější

.