Zavřít reklamu

Nedávno jsme vám na našem magazínu představili unikátní aplikaci Metroji, kterou ocení především „Pražáci“ a další lidé, kteří do Prahy například často dojíždí. V hlavním městě se totiž nachází jeden z nejlepších způsobů městské hromadné dopravy – metro. Člověk je ale tvorem pohodlným, a ačkoliv metro jezdí prakticky neustále, tak se nám čekat na další spoj zrovna dvakrát nechce. A přesně s tímto nám dokáže pomoci Metroji. Do aplikace navíc zavítala úžasná novinka, která značně zpříjemní její používání.

Pojďme si ale nejprve říct, k čemu program vlastně slouží. Tato aplikace svému uživateli dokáže poskytnout na sekundu přesné informace o odjezdech z jednotlivých stanic, což navíc doplňuje praktickými avatary. Díky tomu můžeme hned vidět, zdali naše metro od turniketů stíháme doběhnout, nebo jestli už nemá cenu se zbytečně honit, protože i kdybychom se sebevíce snažili, tak spoj nemáme šanci stihnout. Součástí programu je i praktický widget. Ten jsme doposud mohli mít na stránce s ostatními widgety a přistupovat k němu například na uzamčené obrazovce.

Nový systém, nové možnosti

Kalifornský gigant nám však v červnu představil nový operační systém iOS 14. Ten je k dispozici již od září a přináší s sebou řadu parádních možností. Největší novinkou jsou bezpochyby widgety, které si můžeme umístit přímo na domovskou obrazovku a mít tak okamžitě přehled například o stavu baterie našich jablečných produktů, o světovém čase, kondici a podobně. A přesně s touto novinkou přichází i Metroji.

Metroji widget iOS 14
Widget vám v okamžiku prozradí nejbližší odjezdy.

Nyní tak máte parádní možnost si nový widget umístit přímo na svou domovskou obrazovku, kde si už jen nastavíte vaši stanici a máte hotovo. Následně při téměř každém odemčení telefonu uvidíte dva nejbližší spoje v obou směrech, díky čemuž mnohdy ušetříte čas i nervy. Bezpochyby se jedná o úžasnou novinku. Rozhodně také musíme vyzdvihnout fakt, že si podobných widgetů na plochu můžete umístit hned několik a v okamžiku se tak informovat o odjezdech z domova, práce a podobně.

Jednoduchý, ale přesto nádherný design

Dnešní aplikace samozřejmě musí splňovat určitý grafický standard. V tomto případě musíme uznat, že to Metroji zvládá na výbornou. Vše je na první pohled parádně přehledné, minimalistické a parádně barevně zpracované. S tím souvisí i design samotných widgetů. Na těch se totiž mimo vaší zvolené stanice nachází i směr daného spoje, který je napsaný barvou příslušné linky. Widgety si zároveň poradí i s tmavým režimem, díky čemuž vám v noci „nevypálí“ oči. Pokud se tedy častokrát pohybujete v Praze a používáte především metro, tak byste tento nástroj rozhodně neměli přehlédnout.

Dnes nejčtenější

.