Zavřít reklamu

V dnešní době můžete na chytrých telefonech s ostatními uživateli komunikovat pomocí hned několika aplikací. Mezi nejpopulárnější aplikace patří Messenger či WhatsApp, mezi jablečnými uživateli se poté velké oblibě těší nativní aplikace Zprávy, potažmo služba iMessage. Tuto službu mohou využít všechny osoby, které vlastní nějaké zařízení od Applu – pokud tedy máte Android, bezplatné iMessage využít nemůžete. V iOS 14 jsme se dočkali významného vylepšení nativní aplikace Zprávy, kromě toho můžete skrze iMessage posílat klidně obrázky, Animoji či Memoji, a dokonce i zvukové záznamy. Problém je ale v tom, že se ve výchozím nastavení zvukové záznamy po dvou minutách od přehrání odstraní. Naštěstí existuje možnost, pomocí které lze tuto předvolbu změnit a nastavit, aby se zvukové záznamy neodstraňovaly. Pojďme se podívat, jak na to.

Jak na iPhone nastavit, aby se zvukové záznamy automaticky neodstraňovaly

Pokud chcete na vašem iPhonu či iPadu nastavit, aby se zvukové zprávy automaticky po dvou minutách nemazaly, tak se nejedná o nic složitého. Stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iOS či iPadOS zařízení přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak v rámci Nastavení sjeďte o kus níže, dokud nenarazíte na kolonku Zprávy, kterou rozklikněte.
  • Poté je nutné, abyste opět sjeli o kus níže, kde lokalizujte kategorii Zvukové záznamy.
  • V rámci této kategorie poté klepněte na řádek s názvem Vyprší.
  • Zde už jednoduše stačí, abyste klepnutím zaškrtnuli možnost Nikdy.

Jestliže jste tedy provedli výše uvedený postup, tak už se příchozí a odchozí zvukové zprávy nikdy nebudou automaticky odstraňovat a i po přehrání se k nim budete schopni vrátit. Nutno podotknout, že tato funkce není součástí iOS a iPadOS 14, je k dispozici i ve starších verzích iOS a iPadOS. V poslední době jsem se setkal hned s několika známými, kteří si na automatické mazání zvukových zpráv stěžovali, a nevěděli o tom, že existuje možnost pro změnu této předvolby. Proto mi přišlo důležité tuto možnost sdílet mezi našimi čtenáři, aby se o ní dozvědělo co nejvíce uživatelů.

Dnes nejčtenější

.