Zavřít reklamu

Pokud se někoho zeptáte na nejlepší produkt od Applu, nejspíše vám odpoví iPhone. V mém případě ale považuji za nejlepší zařízení od kalifornského giganta právě Apple Watch. Jedná se totiž o miniaturní věc, která dokáže obrovským způsobem ulehčit každodenní život. Kromě toho, že vás jablečné hodinky dokáží motivovat ke cvičení, tak vám mimo jiné mohou také zobrazovat notifikace a další upozornění, na která pak můžete reagovat přímo ze zápěstí. Pokud chcete někomu odpovědět na zprávu, můžete tak učinit několika způsoby – mimo jiné lze pořídit záznam vašeho hlasu. Klasicky se tato nahrávka převede na text a odešle, každopádně lze nastavit, aby se odeslala klidně jako zvuková záznam, popřípadě se vás Apple Watch mohou dotázat, jak chcete odpovědět. Jak tuto možnost nastavit?

Jak na Apple Watch nastavit, zda bude diktování odesláno jako zvuková zpráva či text

Chcete-li na vašich Apple Watch nastavit, aby se zvukový záznam při odpovědi na Zprávu odeslal jako nahrávka, popřípadě aby se vás systém zeptal, zdali jej chcete odeslat jako nahrávku či text, tak se nejedná o nic složitého. Postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu přesunuli do aplikace Watch.
  • Jakmile tak učiníte, tak níže klepněte na kategorii Moje hodinky.
  • Na další obrazovce poté sjeďte o kus níže a klepněte na možnost Zprávy.
  • Nyní je nutné, abyste rozkliknuli kolonku Diktování.
  • Nakonec si zvolte jednu ze tří dostupných možností:
    • Přepis: diktování bude odesláno jako text;
    • Audio: diktování bude odesláno jako zvuková zpráva;
    • Přepis nebo audio: systém vám dá před odesláním vybrat, jak chcete diktování odeslat.

Výše uvedeným způsobem si tedy můžete nastavit, jakým způsobem se odešle vámi nadiktovaná zpráva na Apple Watch. Osobně využívám možnosti Přepis nebo audio, abych si mohl vždy zvolit způsob odeslání, jelikož ne v každé situaci se musí hodit právě odeslání přepisu, či naopak audia. Mimo to si v této sekci můžete nastavit také Výchozí odpovědi, tedy jakési rychlé odpovědi, kterými můžete odpovídat na příchozí zprávy přímo na Apple Watch bez nutnosti toho, abyste něco psali či diktovali – stačí jen klepnout.

Dnes nejčtenější

.