Zavřít reklamu

Zatímco ještě před zhruba čtyřmi lety bychom jen stěží dokázali spekulovat nad tím, jak se budou jmenovat letošní iPhony, kvůli rošádám Applu z minulých let je v současnosti situace opačná. Už dávno totiž neplatí, že Apple představí číslovaný model, jehož název vylepší v následujícím roce písmenem S dopsaným za číslo, aby mohl o rok později nasadit následující číslo. Teď už má totiž v repertoáru i označení jako Plus, Pro, Max, Pro Max, X, XS, XR či SE. Na oficiální oznámení názvu telefonu si sice ještě počkáme, jeden z nejuznávanějších leakerů v něm však má již jasno. 

iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max. Tak přesně takto se mají podle leakera L0vetodream, který se v minulosti ukázal jako jeden z nejpřesnějších, čtyři letošní modely jmenovat, což mu dle všeho potvrdily přímo zdroje napojené na Apple. Co se pak týče úhlopříček, iPhone 12 mini se dočká jak už jeho název napovídá 5,4” displeje, iPhony 12 a 12 Pro dostanou 6,1” displej a iPhone 12 Pro Max pak dorazí s obřím 6,7” displejem, díky kterému se stane historicky největším smartphonem z dílny Applu. 

Jména nových iPhonů budou dávat smysl i z hlediska zbytku portfolia Applu. Označení “mini” totiž Apple dlouhodobě používá u produktů, které jsou vyvíjeny s důrazem na minimální rozměry – tedy v současnosti konkrétně na iPady mini a Macy mini. Označení “Pro” je pak zase dlouhodobě používáno pro oddělení nejvýkonnější řady daného produktu od zbytku portfolia, díky čemuž se v něm uživatelům lépe orientuje. 

Dnes nejčtenější

.