Zavřít reklamu

O překvapení není tento týden rozhodně nouze. Zatímco ještě nedávno se jako nejpravděpodobnější kandidát na akvizici zámořských aktivit platformy TikTok jevila společnost Microsoft nebo Oracle, nakonec je vše jinak. Oracle sice v této změně figuruje, už ale nepůjde o akvizici.
Čínská státní televize CGTN nakonec uvedla, že společnost ByteDance, která TikTok provozuje, uzavře partnerství se zmíněnou firmou Oracle.

Ta by v jeho rámci měla získat v ByteDance významný podíl. Příkaz k prodeji amerických aktivit vydal letos v létě americký prezident Donald Trump z důvodu obav o národní bezpečnost, a zároveň pohrozil jejím zákazem v USV v případě, že ByteDance americké aktivity neprodá. Donald Trump se podle svých vlastních slov obává, že čínské vlastnictví firmy představuje hrozbu pro americkou národní bezpečnost.

Existence populární platformy TikTok byla ve Spojených státech v poslední době ohrožená, a v souvislosti s její akvizicí – respektive s převzetím jeho zámořských aktivit – se hovořilo nejen o Microsoftu, ale například také o společnosti Apple. Tyto zprávy se ale nakonec ukázaly jako nepravdivé. Platforma se může v současné době ve Spojených státech pochlubit zhruba stovkou tisíc aktivních uživatelů.

Dnes nejčtenější

.