Zavřít reklamu

Len krátko po tom, ako sme informovali o novej bezpečnostnej diere, ktorá ohrozuje počítače s aktívnym rozhraním Java, spoločnosť Oracle oficiálne uviedla svoje stanovisko k situácii posledných dní, počas ktorých vydalo varovanie i ministerstvo vnútra USA. Práve vážna chyba zapríčinila, že sa Apple rozhodol chrániť svojich používateľov deaktiváciou rozhrania tichou aktualizáciou čiernej listiny Gatekeeper. Vývojárska spoločnosť tvrdí, že si je chyby vedomá a už v súčasnosti pripravuje opravný patch, ktorý by mal vyjsť už čoskoro.

Oracle vo svojej správe uviedlo, že riešenie bude dostupné už čoskoro, avšak bližší čas vydania update nie je aktuálne známy. Pozitívnejšou správou môže byť fakt, že sa chyba týka len najnovšej dostupnej verzie balíku a jej podoby prispôsobenej pre internetové prehliadače. Tá nesie označenie 1.7.0_10-b18 a dostupná je pre platformy Mac, Windows i Linux. Apple bol jednou z najrýchlejších organizácii, ktorá sa rozhodla používateľov chrániť, čo vykonala tichou aktualizáciou antivírusového programu Gatekeeper integrovaného v systéme Mac OS X.

Java bola na príčine už viacerým hrozbám pre OS X, medzi ktoré patrí najznámejší trójsky kôň Flashback, ktorý nakazil až viac ako pol milióna počítačov len začiatkom roka 2012. Aj preto sa Apple rozhodol vynechať aktualizácie a integráciu Javy zo svojho operačného systému, vďaka čomu sú používatelia nútení nainštalovať toto rozhranie sami a len v prípade, že ho naozaj potrebujú.

Dnes nejčtenější

.