Zavřít reklamu

S ohledem na současnou koronavirovou pandemii ve světě se čím dál více zdrojů shoduje na tom, že se letošní generace iPhonů začně velmi pravděpodobně prodávat mnohem později než je obvyklé a to i přestože může k jejich představení dojít již příští týden. Teorii o pozdním zahájení prodejů nyní přiživil i uznávaný leaker Evan Blass vystpující na Twitteru pod přezdívkou @evleaks. Ten sdílel snímek mailu či jeho návrhu, kterým jeden ze zahraničních operátorů hodlá lákat své klienty na nové iPhony 12 s podporou 5G sítí. 

Únik mailu s předprodejem iPhonů 12
Zdroj: Evan Blass

Snímek, na kterém jsou zamazány osobní údaje zdroje i název operátora, odhaluje konkrétně konec předobjednávkového období. To skončí buď předobjednáním všech skladových zásob, nebo 20. říjnem ve 23:59. S ohledem na toto datum se dá proto předpokládat, že start prodejů začne buď den poté, nebo v nejbližší pátek od tohoto data – tedy 23. října. Právě v pátky totiž Apple zpravidla prodeje svých nových produktů spouští a v redakci se proto přikláníme spíše k němu, nežli ke středě 21. října. Letošek je nicméně plný překvapení a vyloučit se tak tento den v žádném případě nedá. 

Zda je snímek reálný či se jedná o podvrh samozřejmě nelze v tuto chvíli se 100% jistotou říci. Evan Blass je však známý tím, že se svými fanoušky sdílí jen úniky, o jejichž pravosti je sám skálopevně přesvědčen. Když k tomu navíc přičteme velmi dobré zdroje, které tento muž má, zdá se termín spuštění prodejů telefonů ve výše zmíněných termínech jako poměrně pravděpodobné. 

Dnes nejčtenější

.