Zavřít reklamu

Vzpomínáte si ještě na reklamní klip Underdogs, který společnost Apple vydala na jaře loňského roku? Vtipné video ukazovalo skupinku korporátních zaměstnanců, kteří s pomocí hardwaru i softwaru od Applu pracují na společném projektu. Apple tuto svéráznou skupinku pracovníků představil i v letošní reklamě, tentokrát je ale v souvislosti s celosvětovou pandemií onemocnění COVID-19 přemístil z prostředí korporátu do „klidu“ jejich domovů.

Ve svém nejnovějším videoklipu se společnost Apple snaží přesvědčit diváky o tom, že její produkty – jak hardwarové, tak i softwarové – jsou ideální také pro práci z domova, a pomohou uživatelům popustit uzdu jejich kreativity a produktivity. Ve videu se ukazují zdánlivé všední maličkosti, které ale mohou práci nejen z domova zpříjemnit a zefektivnit – notifikace na Apple Watch, skupinové volání přes službu FaceTime, a samozřejmě i produkty jako iPhone 11 Pro, MacBooky nebo bezdrátová sluchátka AirPods. To vše je tentokrát zasazené do mnohdy chaotického prostředí domovů jednotlivých protagonistů, kterým jejich práci znesnadňují členové jejich vlastní rodiny, případně domácí mazlíčci. Práce z domova jako taková není samozřejmě ničím neobvyklým nebo novým, pokud je ale spojená s nepříliš standardní situací ve světě a musí se k ní uchýlit i ti, kteří byli dosud zvyklí na prostředí vlastních kanceláří, může docházet k řadě vypjatých nebo naopak komických situací.

Práce z domova, ale třeba také cvičení nebo kreativní činnosti v tomto prostředí se v první polovině letošního roku staly tématem řady diskuzí, článků, ale také reklam, ve kterých se firmy snažily přesvědčit spotřebitele, že právě jejich produkty jsou pro home office to pravé.

Dnes nejčtenější

.