Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Na tuto jednoduchou otázku je poměrně složitá a komplexní odpověď. Jak dlouho vydrží baterie iPhonu, ať už jakékoli generace, totiž hodně závisí i na vás.

I když máte novější generaci iPhonu, může vám už přijít, že musíte jeho baterii dobíjet stále častěji a že třeba není ani tak rychlý jako v době koupě. Své na tom nese stárnutí obsažené lithium-iontové baterie. Ta je konstruovaná tak, aby i po 500 úplných cyklech nabití měla stále až 80 procent své původní kapacity. A nabíjíte-li svůj iPhone každou noc, snadno si spočítáte, za jak dlouho by chtěla vyměnit.

Jakmile vám totiž funkce Kondice baterie (Nastavení -> Baterie -> Kondice baterie) ukazuje hodnotu nižší, jak 80 %, znamená to, že baterie už není tak spolehlivá, jako dříve. Můžete ji sice šetřit omezením výkonu, ale opravdu se chcete omezovat? Předčasnému vypnutí přístroje, např. klidně ještě při 30% nabití baterie, se stejně nevyhnete a to zejména v extrémnějších podmínkách – přílišném teple nebo naopak zimě.

Jak pečovat o baterii, aby vydržela co nejdéle:

  1. Vždy aktualizujte na nejnovější dostupný operační systém.
  2. V Nastavení -> Baterie -> Kondice baterie si zapněte funkci Optimalizované nabíjení baterie.
  3. V Nastavení -> Zpřístupnění -> Displej a velikost textu si zapněte Automatický jas.
  4. Nenechávejte kapacitu baterie klesnou pod 20 %. Pokud se tak stane, zapněte Režim nízké spotřeby, aby se následně vybíjela co nejpomaleji.
  5. Při teplotě vyšší jak 35 °C nepoužívejte ochranné kryty, aby se zařízení zbytečně nepřehřívalo. Při teplotě pod 0 °C se je naopak používat vyplatí, protože se baterie zařízení zbytečně nepodchlazuje. Pokud zařízení nabíjíte, ochranný kryt sundejte.
iOS: Optimalizované nabíjení baterie
Zdroj: iOS

Máte-li novější zařízení, a chcete, aby vám jeho baterie sloužila co nejdéle, je vhodné se o ní tedy patřičně starat. Máte-li zařízení starší, přičemž víte, že jeho baterie už dosluhuje, nemusíte hned pořizovat nové, stačí ji vyměnit. Aktuální ceny výměny baterií můžete najít v ceníku oprav servisu AppleGuru.

Výměnu baterie by měli určitě zvážit majitelé iPhonů 6s a všech starších modelů. V tomto konkrétním případě vyjde Apple servis, který je obvykle proveden na počkání do 20 minut, na 590 Kč. Všechny používané baterie jsou certifikované. Na opravu také appleguru.cz poskytuje nadstandardní záruku 2 roky.

Servis AppleGuru najdete v ulici Seifertova 83, Praha 3 – Žižkov, kousek od tramvajové zastávky Lipanská, kam jezdí linky 5, 9, 15 a 26. Rád vás uvítá ve všechny všední dny od 9 do 19 hodin. Že nejste z Prahy? Ušetřete čas a pohonné hmoty. Stačí váš iPhone do servisu odeslat. Vyzvednutí pro objednávky pod 1 999 Kč stojí jen 119 Kč, doprava zpět je zdarma a svoz je odkudkoli z ČR. Toto platí nejen pro telefony iPhone, ale i tablety iPad a počítače Mac.


Magazín Letem světem Applem nenese za text výše žádnou odpovědnost. Jedná se o komerční článek, jehož dodavatelem (v plném znění spolu s odkazy) je inzerent. 

Dnes nejčtenější

.