Zavřít reklamu

Ve stínu poprasku okolo nových verzí operačních systémů iOS, iPadOS, macOS, watchOS a tvOS vydal Apple dnes v noci novou verzi firmware nebo chcete-li operačního systému pro svá sluchátka AirPods Pro. Pokud jste tedy jejich vlastníky i vy, nebylo by od věci na něj přejít. 

Ačkoliv Apple u updatů firmwarů světu nesděluje, jaké novinky a opravy v nich přináší, dá se očekávat, že se i tentokrát jedná ryze o opravnou aktualizaci snažící se vyřešit problémy s aktivním potlačením okolního hluku, režimem propustnostmi a praskáním, na které si někteří uživatelé AirPods Pro stěžují. Teoreticky může ve firmwaru přicházet i vylepšení pro AirPods oznámené na pondělní Keynote, avšak u něj nevíme, jak má vlastně fungovat a tudíž těžko říci, zda kvůli němu bude muset Apple updatovat i AirPods. Jednat by se nicméně mělo o přidání podpory prostorového zvuku.

Firmware nese označení 2D27 a v AirPodech nahradí stávající 2D15, který byl vydán teprve nedávno. Instalace nového firmwaru probíhá automaticky a tak je možné, že už jej ve svých sluchátkách máte, aniž byste o tom věděli. K povolení instalace je totiž stačí jen připojit k iPhonu a o vše ostatní už se postarají samy. Verzi firmwaru si zkontrolujete po jejich připojení na iPhonu v sekci Nastavení –  Obecné – Informace a v nich si najdete sekci AirPods, která obsahuje detaily o firmware. Pokud bude stále starý, přestože jsou sluchátka již delší dobu připojena k iPhonu a byla i nějakou dobu v krabičce, zkuste AirPody připojit ještě k nabíjení. 

Dnes nejčtenější

.