Zavřít reklamu

Přešli jste před pár dny na nejnovější verzi mobilního operačního systému iOS s označením 13.5.1, ale z nějakého důvodu vám nevyhovuje a vy přemýšlíte nad návratem zpět na iOS 13.5? Pak pro vás máme špatnou zprávu. Apple totiž přestal dnes v noci iOS 13.5 podepisovat, což znamená pro jeho uživatele jediné – instalace přes iTunes, potažmo Finder již není možná.

Apple se u končení podepisování nebo chcete-li podpory jednotlivých verzí iOS uchyluje vždy po několika týdnech po jejich vydání, čímž se snaží docílit toho, že nejnovější verze iOS používá naprostá většina jeho uživatelů a tím pádem tak mají i nejlépe chráněné telefony. Ukončení podepisování dále zabraňuje v šíření jailbreaku, který je zpravidla dostupný na starší verze iOS a nikoliv ty nejnovější. Právě to bylo ostatně u iOS 13.5 největším problémem, jelikož obsahoval chybu, které umožňovala jailbreak nainstalovat prakticky na jakýkoliv iPhone kompaltibilní s touto verzí iOS. Pokud by vám iOS 13.5 přeci jen nevyhovoval, budete muset počkat minimálně dalších pár dnů do spuštění beta testování dalšího minoritního updatu iOS 13. Ani iOS 13.5 totiž není zcela bez chyb, takže je jasné, že se opravného patche dočká.

Co se týče novinek a vylepšení, které iOS 13.5.1 přines, těch bylo poskrovnu. Applu totiž do popisu updatu napsal jen „iOS 13.5.1 a iPadOS 13.5.1 obsahují důležité aktualizace zabezpečení. Je doporučen všem uživatelům,“ z čehož lze usuzovat, že update vydal skutečně jen kvůli nutnosti zamezit šíření jailbreaku.

 

Dnes nejčtenější

.