Zavřít reklamu

Pokud hledáte nějakou oddechovou a především nenáročnou hříčku, kterou byste si na svém telefonu zahráli, pak pro vás máme jednoho vhodného kandidáta. Na iOS totiž zamířila arkádová retro střílečka Lost Spaceships, která sice vypadá úplně přesně jako tisíce jiných, podobných her ze stejného žánru, ale zato dokáže zabavit na pořádně dlouhou dobu. Její předností je tak nejen herní doba, ale i odemykatelné lodě a herní mechaniky, které byste jinde hledali jen těžko. Máte-li tedy zálusk na nějaké to sestřelování nadpozemských plavidel, hluboký vesmír volá.

Pakliže jste někdy hráli jakoukoliv arkádovou střílečku, která hrála na nostalgii a především retro atmosféru, pak nám dáte za pravdu, že se drtivá většina z těchto titulů podobá jako vejce vejci. Osmi či šestnáctibitová grafika, dobový soundtrack a především ta samá, dekádami prověřená hratelnost. Pokud však hledáte něco víc, nová hra na iOS Lost Spaceships by pro vás mohla být to pravé ořechové. Na první pohled se sice může zdát, že kombinuje všechny tyto omílané stránky a aspekty, ale když se zadíváte blíže, zjistíte, že oplývá celou řadou zajímavých herních mechanik. Pochopitelně tak budete kosit desítky nepřátelských lodí, manévrovat před jejich střelami a snažit se probojovat skrz. Alfou a omegou ale budou power-upy, tedy speciální schopnosti a bonusy, které vám na chvíli dopřejí takřka božskou sílu.

V průběhu úrovní se navíc hra bude postupně ztěžovat, boj bude hektičtější a především bude méně prostoru pro manévry a uhýbání. Postupem hrou navíc získáte přístup až k 35 lodím, z nichž každá disponuje jinou útočnou silou a dalšími vlastnostmi, které můžete v boji zužitkovat. Na každého nepřítele totiž platí jiný postup a vždy musíte zvolit tu nejlepší a nejefektivnější taktiku. Tak či onak, pokud vám imponuje hluboký vesmír a retro střílečky, pak rozhodně doporučujeme zamířit na App Store a hru si bezplatně stáhnout. Na pár hodin vás určitě zabaví a vezme vás zpět do 80. let, kdy frčely automaty a podobné hry se jely v arkádových hernách téměř nonstop.

Dnes nejčtenější

.