Zavřít reklamu

Jablečná společnost vždy masivně propagovala své vlastní řešení v podobě kabelu Lightning, který sice před pár lety jako konkurenčních konektorů od ostatních výrobců obstál, ale nyní začíná pomalu zastarávat. Apple se tak v případě modelové řady iPad Pro v roce 2018 uchýlil k využití nyní již standardního USB-C, které nabízí adekvátní rychlost a především lepší kompatibilitu. Ruku v ruce s hardwarem jde ale i software, a proto technologický gigant přišel také s diagnostickým nástrojem, jenž má technikům v autorizovaných servisech ulehčit propojení rozbitého zařízení s dalším rozhraním.

Je to již pár let, co Apple vydal jeden z nepříliš známých, ale zato pořádně nápomocných programů, který slouží zejména technikům a expertům přes hardware. Jedná se o Serial Number Reader, tedy software, jenž dokáže přečíst výrobní číslo zařízení a lze díky němu otestovat, zda rozbité zařízení vůbec odebírá proud a jestli lze napájet. Problém byl však v tom, že byl program dosud kompatibilní pouze s kabelem Lightning, pomocí něhož je možné vadný hardware propojit s Macem, na němž běží diagnostické rozhraní. Technik tak následně může provést analýzu a externě zjistit, co je s MacBookem či iPadem za problém. Aby ale šel Apple s dobou a vyhověl zejména uživatelům novějších iPadů Pro z roku 2018, přispěchal s jakousi nástavbou, která bude nově akceptovat také USB-C.

Nově si tak uživatelé vadných jablečných zařízení podporujících USB-C mohou oddechnout, jelikož podrobné instrukce spolu s aktualizací obdržely i jednotlivé servisy a prodejny poskytující opravy. Diagnostický systém Apple Toolkit 2 tak byl upgradován na novější verzi, která pojme také alternativní přípojku a především zajistí postupnou podporu starších i novějších iPadů, jenž USB-C disponují. Běžní uživatelé sice důvod k přílišné radosti nemají, servisy, kterým se novinka dostane do rukou, však ano. Jejich práce bude totiž rázem zase o něco snadnější, což by se mohlo ve výsledku projevit i v rychlosti oprav produktů.

Dnes nejčtenější

.