Zavřít reklamu

Tiskárny a skenery fungují v macOS naprosto stejně, jako ve Windows, ne-li ještě o něco lépe a jednodušeji. Mnoho lidí, které znám, si bohužel tohoto nejsou vědomi a pro tisknutí zapínají starý počítat, který vlastnili před Macem. Tiskárnám a skenerům je v předvolbách systému dokonce věnovaná vlastní sekce, ve které lze nastavit nespočet různých předvoleb a funkcí. Jednou z těchto funkcí je možnost pro zobrazení zbývajícího inkoustu v tiskárně. Pokud chcete zjistit, jak na to, tak dočtěte tento článek až do samotného konce.

Jak na Macu zobrazit hladinu zbývajícího inkoustu v tiskárně

Pokud chcete na vašem Macu či MacBooku zobrazit úroveň zbývajícího inkoustu ve vaší tiskárně, tak je postup následující:

  • V levém horním rohu klepněte vlevo nahoře na ikonu .
  • Z menu, které se zobrazí, vyberte možnost Předvolby systému…
  • Otevře se nové okno, ve kterém se přesuňte do sekce Tiskárny a skenery.
  • V levém menu vyberte požadovanou tiskárnu (pokud jich máte nainstalovaných více).
  • V horním menu se ujistěte, že se nacházíte v záložce Tisk.
  • Klepněte na tlačítko Volby a materiály…
  • V novém okně se v horní záložce přesuňte sekce Materiály, kde se info o zbývajícím inkoustu zobrazí.

Pro zobrazení hladiny inkoustu je nutné, abyste někdy v minulosti byli k tiskárně připojeni, a abyste měli nainstalované její ovladače. Není však nutné, abyste byli k tiskárně připojeni – v tomto případě se zobrazí hladina inkoustu z doby, kdy byla tiskárna připojena naposledy. Pokud je tiskárna online, tak se samozřejmě zobrazí aktuální hladina inkoustu. Kromě toho si v sekci Tiskárny a skenery můžete přidat či odebrat tiskárnu, otevřít tiskovou frontu, aktivovat sdílení tiskárny, spustit skenování a další.

Dnes nejčtenější

.