Zavřít reklamu

Streamovací platforma Netflix je mezi uživateli velmi oblíbená i díky snadné možnosti sdílení účtu s rodinou či přáteli. Účet totiž umožňuje vytvoření samostatných profilů pro jednotlivé sledující, kteří si je mohou obsahově uzpůsobit a díky tomu tak de facto tak konzumovat jen obsah, který je jím blízký. Problém těchto profilů byl však ještě donedávna v zabezpečení – respektive nezabezpečení. Žádná forma jejich uzamčení, která by bránila uživatelům s přístupovými údaji k účtu, totiž neexistovala a do vašeho osobního profilu se tak mohl podívat prakticky kdokoliv z lidí, kteří měli k dispozici přihlašovací údaje k účtu. Tomu je však nyní konec. 

Netflix oficiálně oznámil, že do své stejnojmenné služby přidává novinku, skrze kterou bude možné jednotlivé profily na účtu uzamknout. Tu lze zjednodušeně popsat jako kódový zámek, který je nastavitelný v nastavení samotného profilu a který po aktivaci vyžaduje pro přístup do jednotlivých profilů uživatelem vymyšlený PIN. Podle Netflixu má být novinka užitečná zejména pro rodiče, kteří sdílí své Netflix účty s dětmi a nechtějí, aby jim ty vstupovaly bez jejich vědomí na profily, jelikož můžou obsahovat pořady, které jsou pro děti nevhodné.

Novinka je k dispozici jak ve webové verzi Netflixu, tak i v mobilní a tabletové aplikaci, přičemž v obou případech je pro její zaktivování nutné navštívit nastavení jednotlivých profilů a u nich si zaktivovat kódový zámek. Pokud tedy i vy sdílíte účet s více lidmi a nechcete, aby vám bez vědomí navštěvovali profil, rozhodně není od věci si tuto novinku zaktivovat a zajistit si tak plné soukromí. Přeci jen, ne všechny pořady mohou být každému po chuti. 

Dnes nejčtenější

.