Zavřít reklamu

Facebook poměrně rád experimentuje a často se pouští do nových, nezmapovaných území, která by mu pomohla mílovými kroky předčit konkurenci a upevnit si pozici na trhu. Jen za posledních několik měsíců se společnost vytasila s plejádou nových funkcí, z nichž některé byly poměrně kontroverzní. Výjimkou není ani Instagram, jenž pod taktovku tohoto mediálního giganta oficiálně spadá a je se svým starším sourozencem čím dál více spjat. Tentokrát by se platforma mohla dočkat inkognito módu, alespoň soudě dle reverzní inženýrky Jane Manchun Wong.

Pokud aktivně používáte Instagram, jistě vám neušlo, že se za posledních několik měsíců platforma dočkala řady pozoruhodných vylepšení, která přinesla jak své klady, tak zápory. Tentokrát však přišel na řadu také inkognito režim, po němž fanoušci a uživatelé volají již delší dobu a rozhodně se jedná o vítaný krok. Detaily o chystané vychytávce ze zdrojového kódu vyhrabala reverzní inženýrka Jane Manchun Won, která je pro své objevy v technologickém světě poměrně známá. Jen tento týden se Jane povedlo zjistit podrobnější informace o možnosti schovat jednotlivé příběhy od konkrétních lidí a nyní se vytasila s dalším úlovkem. Anonymní mód vám zajistí naprostou bezpečnost během chatu a podobně jako prohlížeč Google Chrome, i Instagram zvolil nativně černé pozadí a možnost nechat zprávy zmizet.

Technologický gigant se rozhodl nezapírat a přiznal, že na funkci aktivně pracuje a snaží se ji začlenit do běžného fungování platformy. Testování nějakou dobu ale ještě potrvá a vývoj je teprve v prvopočátcích, tudíž se dá očekávat, že se inkognito módu dočkáme až během následujících měsíců. Rozhodně se však jedná o vítaný krok, který zajistí naprostou anonymitu a především bezpečnost, jež byla v případě Facebooku, potažmo Instagramu dosud poměrně nedostatečná. Uvidíme, jak nakonec bude externí testování probíhat, avšak zatím bychom na brzkou aktualizaci příliš nevsázeli.

Dnes nejčtenější

.