Zavřít reklamu

Jablečná společnost dbá na zdraví svých zaměstnanců a zákazníků, což se podepisuje zejména na řešení situace okolo stále se šířícího koronaviru a zmírňování jeho následků. Apple například uzavřel všechny obchody v Itálii, zakázal svým kancelářským pracovníkům cestovat do rizikových zemí a nařídil přísná hygienická opatření, která mají v boji proti nákaze pomoci. Tím ale společnost pochopitelně nekončí a den co den přichází s novou řadou pravidel a nařízení. Jedním z nich je i odsunutí plánovaného školení pro techniky.

Ač to původně vypadalo, že koronavirus postupně odezní a pomine, je tomu přesně naopak a vlády jednotlivých zemí postupně utahují otěže, aby zabránily šíření viru a zajistily, aby byli občané v bezpečí. Nejinak je tomu i u velkých korporací a nadnárodních společností, které neváhaly přispěchat s řadou preventivních opatření a plejádou omezení, jež sice mohou znít přehnaně, ale ve finále jen přispějí ke zmírnění následků nákazy. Apple se drží podobného přístupu a během několika posledních týdnů se uchýlil k poměrně drastickým krokům, které nemají obdoby. Kromě uzavření obchodů v Itálii a spousty zákazů a nařízení pro zaměstnance tak společnost odložila také školení pro techniky, které sice mělo proběhnout online, ale jistota je jistota.

Je tedy otázkou, s čím se technologický gigant vytasí v příštích dnech. Jisté však je, že tímto krokem rozšiřování preventivních opatření zdaleka nekončí a lze očekávat další utahování opasků. Neblahý osud konec konců potkal také konferenci WWDC 2020, kam se měla sjet celá řada vývojářů. Kvůli velké koncentraci lidí se ale společnost raději rozhodla sáhnout po online alternativě, a tak bude akce probíhat výhradně pomocí streamů a živého přenosu. Zda opatření pomohou, nebo se jedná o výkřik do tmy se ale dozvíme až časem.

Dnes nejčtenější

.